Railroad Ink

02.05.22
Spilanmeldelse af Hanne Jensen

Railroad Ink er spillet, hvor man sidder med hvert sit kort, tegner og tænker – både strategi og taktik.

Man har hvert sin spilleplade, tusch og der er 4 ruteterninger, som man skiftes til at slå med. På terningerne er der enten togbaner eller veje, som man skal tegne ind på sin spilleplade. På pladen skal man forbinde udgangene, enten med togskinner eller med veje. Man sidder og tegner med den specielle tusch, som er lige til at tørre af med køkkenrulle efter endt spil.

Når terningerne er kastet, skal ALLE deltagere tegne ruterne ind på hver sin spilleplade. Man har desuden 4 hjælperuter på hver sin plade, som man kan bruge hvis man er kørt fast. 

Efterfølgende tælles point med flest forbundne udgange, længste landevej og jernbane. Der er desuden udvidelser som indeholder vandveje/floder, hvis man føler trang til ekstra sværhedsgrader.

Når man først finder ud af at tænke stort, at turde satse på at forbinde fra det ene hjørne til det andet, er det et lille sjovt spil som ikke behøver tage lang tid eller plads. Det kan sagtens bruges til bagsædet til sommerens bilferie. Og er der slet ingen der gider spille med en, er det også spillet, hvor man kan udfordre sig selv i antal slag, hurtighed og evne til at få forbundet alle udgange. Hvert spil tager ca. 30 min. 

Fra ca. 8 år

Materialer
GennemseGennemse
  • Spil

Railroad ink - dybblå udgave

(2020)
Terningerne afgør, hvilke slags veje og jernbaner, spillerne kan bygge. Ruterne tegnes på spillepladerne. Skab de b...
Læs mere