Rampelys Slammer

01.12.21
Anbefalet af Hanne Jensen

Rampelys Slammer, også kendt som Spotlight Slam, er et sjovt og dynamisk scenespil for børn. I Rampelys Slammer skal en spiller optræde i rampelyset på baggrund af et scenekort, som spilleren får tildelt. Spilleren må benytte sig af kropssprog, mimik og lyde, men ikke af tale.

De andre spillere skal forsøge at gætte, hvad spilleren i rampelyset forestiller. Er det en løve, balletdanser, fisker eller noget helt fjerde?

Spillerne, som skal gætte, har hver især en slammer, som er en plastikhammer med sugekopper i enden. Med slammeren skal de forsøge at ramme det scenekort på bordet, som passer til optrædenen i rampelyset. Spillet kan sagtens spilles af børn ned til 4 år, og nogen er meget skrappe til at agere og gætte, hvor vi voksne skal være bedre til at bruge fantasien.

Det gælder om at være hurtig til at finde ud af, hvad skuespilleren forestiller, og jo bedre man kender hinanden, jo hurtigere kan man gætte det rigtige kort.

Den spiller, som er hurtigst med slammeren, får kortet og må lægge det i sin pointbunke. Vinderen er den, som først får slammet sig til 5 kort.

Børnespillet blev kåret til Årets Børnespil i 2020 af både Legebranchen LEG og af den danske brætspils-prisuddeling Guldbrikken. Det må siges at være flot at tage 1. pladsen i begge prisuddelinger.

Materialer
  • Spil

Rampelys slammer

(2020)
Sjovt og dynamisk scenespil for børn. En spiller optræder, mens de andre gætter. Når de andre gætter, hvad skuespilleren forestiller, skal de prøve at snuppe det rigtige kort på bordet med en slammer. Den hurtigste får kortet, og første spiller med 5 kort vinder
Læs mere
  • Spil

Rampelys slammer

(2020)