Brætspil - Pindsvineræs fra Lifestyle Boardgames

05.10.21
Anbefalet af Hanne Jensen

Pindsvineræs er genialt til mindre børn. Man skal selv bygge banerne, større eller mindre, og man kan spille to versioner. Når man skal ”flytte frem” triller man en filtbold (pindsvinen) hen over skovgodterne som har velcro bagpå, og så skal man flytte frem det antal felterne, som henholdsvis æble, blade og svampe er på pladen, og som man har samlet op med filtbolden.

Konkurrencevarianten

Her spiller man mod hinanden og op til 4 forskellige farver brikker, om at komme først gennem skoven til Pindsvineboet.

Samarbejdsvarianten

Her skal man tilføje en ekstra plade med ræven, og der har man kun et pindsvin. Her skal alle samarbejde om at få det ene pindsvin hjem i hulen, for hver gang alle spiller flytter det antal brikker/skovgodter man har samlet, så flytter ræven to brikker frem. Og så gælder det om at komme først.

Man kan vælge at lave mere sjov ud af kastene. Man kan kaste med sin svage hånd, med lukkede øjne, med knipsekast. Og man kan selv vedtage flere måder at kaste bolden på.

Det er genialt til børn som ikke kan tælle endnu, men de kan alle kende billederne, og hurtigt finde vejen frem gennem skoven og pladerne. Her vinder alle som kommer ind i sidste runde, dvs. alle der har spille lige mange gange, det medfører at der sikkert kun er højst en taber.

Jeg spillede sammen med to voksne børn, som gerne ville fortsætte, da vi havde været igennem det, så det var svært for de små børn at komme til. Det tager ca 20 min at gennemføre et spil, og det er perfekt til små børns koncentration.

Materialer
  • Spil

Pindsvineræs

(2018)
Målet i pindsvineræs er at man skal hjælpe sit pindsvin hjem. Man bruger spillets pelsbold til at opsamle dejlige ting fra skovbunden så som svampe, blade og æbler. Lav en god sti i skovbunden og med lidt held er man hurtigt hjemme
Læs mere
  • Spil

Pindsvineræs

(2018)