valhalla

Valhalla (film)

19.05.20
Vikingebørnene Tjalfe og Røskva drager med Thor og Loke til Valhalla, hvor de skal tjene Thor. Men Røskva får nok af de selvoptagede guder og stikker af sammen med jætten Quark. Genindspilning af Peter Madsens tegnefilmsklassiker Valhalla. Kan ses fra 11 år.

På et lille husmandssted bor vikingebørnene Tjalfe og Røskva sammen med deres forældre. En dag tordner Thor ned fra himlen, sammen med sine geder og Loke. De får husly hos familien og Thor slagter en af sine geder, så de kan få et festmåltid. Der er dog én betingelse: de må ikke knække knoglerne fra geden, som de spiser, for næste dag vil Thor samle resterne og gøre dyret levende igen. Men Loke lokker Tjalfe til at brække et ben alligevel, så han kan få benmarven. Det bliver selvfølgelig opdaget og som straf tager Thor Tjalfe med sig til Valhalla, hvor han skal være hans træl. Den viljestærke lillesøster, Røskva, sniger med, og snart besøger de selveste Odin og alle de andre mægtige guder i verden.

Efter sin ankomst til gudernes verden opfanger Røskva en indre stemme, der fortæller at hun er udvalgt til en stor skæbne. Fenrisulven er nemlig på spil, og hvis den ikke tøjres, går verden under i Ragnarok. Midt i al balladen synes Røskva, det hele er for meget, så hun stikker af med en modvillig Tjalfe og den enfoldige Quark, som snart kommer i knibe med de onde jætter. Det hele kulminerer i den mytiske dyst, hvor Thor danser med døden.

 

 

Den originale tegnefilm var munter, men også dyster. Dog slet ikke så dyster som denne. En del af charmen er gået tabt. Den er dog alligevel værd at se, om så blot for at videregive arven fra den gamle tegnefilm til den nye generation. 

Kan lånes på biblioteket.

Tags
Materialer
GennemseGennemse
  • Dvd

Valhalla

Af Fenar Ahmad, Adam August, Kasper Tuxen (2020)
Vikingebørnene Tjalfe og Røskva drager med Thor og Loke til Valhalla, hvor de skal tjene Thor. Men Røskva får nok af ...
Læs mere