Skyggen i mit øje

10.05.22
Anbefalet af Sanne Bjerregaard Lindstrøm

København, 1945. Englænderne planlægger at bombe Shellhuset. Det bliver starten på en kæde af tragiske hændelser. Krigsfilmen møder dramaet og katastrofefilmen, til et voksent publikum.

For at hjælpe den danske modstandsbevægelse planlægger britiske tropper at bombe Shellhuset i København. Det bliver til Operation Carthage d. 21. marts 1945. Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. Langt derfra - på den anden side af Nordsøen - gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn.

Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen. Ole Bornedals 2. verdenskrigsdrama ”Skyggen i mit øje” er inspireret af den virkelige hændelse, der ramte Danmark i marts 1945 - den katastrofale bombning af Den Franske Skole.

Tags
Materialer
  • Dvd

Skyggen i mit øje

København, 1945. Englænderne planlægger at bombe Shellhuset. Det bliver starten på en kæde af tragiske hændelser. Krigsfilmen møder dramaet og katastrofefilmen, til et voksent publikum
Læs mere
  • Dvd

Skyggen i mit øje