Olegs krig - en barndom i krigens skygge

06.05.22
Dokumentarfilmen "Olegs krig - en barndom i krigens skygge" fra 2017 er instrueret af danske Simon Lereng Wilmont og følger drengen Oleg, der vokser op i en krigszone i Ukraine.

Vi følger den 10-årige Oleg, som bor i det østlige Ukraine - en krigszone der ofte genlyder af antiluftskyts og missilbombardementer. Mens mange har forladt det farlige område, er Oleg blevet tilbage sammen med sin bedstemor, som har taget sig af ham, siden hans mor døde. Mens han venter på, at krigen slutter, bruger Oleg tiden på at tage på eventyr med sin yngre fætter Yarik og den ældre dreng Kostia. Drengene leger ubekymrede og går på opdagelse, men konfronteres hele tiden med virkelighedens barske realiteter, når de i områdets forladte bygninger bl.a finder patronhylstre og ueksploderede miner. Det er en dybt rørende fortælling om krig set igennem et barns øjne.

Dokumentaren har vundet flere priser og i betragtning af situationen i Ukraine, er fortællingen igen blevet højaktuel. Dokumentaren kan varmt anbefales til både større børn og voksne og giver et gribende indblik i konflikten i Ukraine og hvilke konsekvenser krig har for befolkningen og hvordan børn i særdeleshed påvirkes af krigens gru.

 

Se den gratis på Filmstriben.

https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9372628002/olegs-krig---en-barndom-i-krigens-skygge

Tags