Skammerens datter
Skammerens datter

Skammerens datter

Vi har alle sammen noget, vi ikke er stolte af, noget vi skammer os over, men for det meste har vi mulighed for at holde det for os selv uden at blive afsløret.

Anbefalet af bibliotekar Randi Buje 

Efter roman af Lene Kaaberbøl 
Den unge Dina er Skammerens datter og kan ligesom sin mor se folks skam og inderste hemmeligheder ved at se dem i øjnene. 
Dina og hendes familie bor i det afsides Lindehus en mil fra landsbyen Birkene, og selvom der er masser af børn i og omkring landsbyen, er der ingen, der vil være veninder med Dina. Ligesom de er bange for Skammeren og helst holder sig på afstand og undgår øjenkontakt, så er folk også bange for Dina. 
Dinas tilværelse ændrer sig brat den dag, der kommer bud fra Dunark-Borgen. Fyrsten og hans unge, gravide svigerdatter og hendes fireårige barn er blevet myrdet, og fyrstens yngste søn er mistænkt. Skammeren skal se ham i øjnene og få han til at tilstå. 
Da det ikke lykkes, bliver Dina hentet den næste dag for at presse Skammen til at få en tilståelse ud af fyrstesønnen, og Dina bliver viklet ind i et kompliceret og dramatisk spil om magten i Dunark. 
Skammerens datter er spændende og medrivende, og det er en imponerende flot film med masser af flotte effekter. Dragerne er realistiske og skræmmende, og filmen er op taget i flotte omgivelser, mest i Tjekkiet, men også på Island, og det giver en rigtig flot kulisse for Kaaberbøls eventyrverden. Selvom du ikke kender Skammerens Datter fra Lene Kaaberbøls serie, så kan du sagtens følge med alligevel, men du får sikkert lyst til at læse bøgerne bagefter. Filmen kan varmt anbefales.

  • Dvd

Skammerens datter

Dina er Skammerens datter, og hun har samme evne som sin mor: hun kan,ved at se folk iøjnene, se al deres skam . Da kampen om magten bryder løs, må Dina bruge sin evne til at redde sin mor og hjælpe de gode til magten
Læs mere
  • Dvd

Skammerens datter