’Knives Out – var det mord?"

Anbefalet af bibliotekar Sanne Bjerregaard

’Knives Out – var det mord?"

Det starter lige på og hårdt i et skummelt hus inde i en mindre skov et dyrt sted i USA. Morgenen efter at den verdensberømte og velhavende krimiforfatter Harlan Thrombey har samlet familien til sin 85-års-fødselsdag, bliver han fundet død med halsen skåret over. Politiet ankommer og med dem også den sidste gentleman-detektiv: Benoit Blanc spillet af Daniel Craig.

Alt tyder på, at den gamle hustyran begik selvmord. Men i så fald er der komplicerede omstændigheder og sleske rænker med i dødsfaldet. Alle familiemedlemmer har ugler i moser. En ung sygeplejerske med latinamerikanske rødder – patriarkens eneste ven og fortrolige – bliver snart omdrejningspunkt for mystik og et muligt mord. Ikke mindst når testamentet åbnes, mens slægtningene venter på arv.

’Knives Out – var det mord?’ er med sine 130 minutter en lang film, desværre alt for lang. Den første time er man dog godt underholdt, men hen over midten kommer filmen pludselig i tvivl om den skal være en parodi på krimi-genren eller den skal være mere alvorlig. Daniel Craig er glimrende som tænksom gentleman-detektiv i tweedtøj og ternet overfrakke – bortset fra at han har en skrækkelig sydstatsaccent. De mange intriger er underholdende og heldigvis har den oplagte krimigåde et twist, der gør filmen værd at se. 

Tags
Materialer
Rian Johnson, Steve Yedlin: Knives out - var det mord? GennemseGennemse
  • Dvd

Knives out - var det mord?

Af Rian Johnson, Steve Yedlin (2020)
Rigmanden Harlan Thrombey har inviteret hele familen til sin 85 års fødselsdag, men om morgenen finder husholdersken ...
Læs mere