’Knives Out – var det mord?"

Anbefalet af bibliotekar Sanne Bjerregaard

’Knives Out – var det mord?"

Det starter lige på og hårdt i et skummelt hus inde i en mindre skov et dyrt sted i USA. Morgenen efter at den verdensberømte og velhavende krimiforfatter Harlan Thrombey har samlet familien til sin 85-års-fødselsdag, bliver han fundet død med halsen skåret over. Politiet ankommer og med dem også den sidste gentleman-detektiv: Benoit Blanc spillet af Daniel Craig.

Alt tyder på, at den gamle hustyran begik selvmord. Men i så fald er der komplicerede omstændigheder og sleske rænker med i dødsfaldet. Alle familiemedlemmer har ugler i moser. En ung sygeplejerske med latinamerikanske rødder – patriarkens eneste ven og fortrolige – bliver snart omdrejningspunkt for mystik og et muligt mord. Ikke mindst når testamentet åbnes, mens slægtningene venter på arv.

’Knives Out – var det mord?’ er med sine 130 minutter en lang film, desværre alt for lang. Den første time er man dog godt underholdt, men hen over midten kommer filmen pludselig i tvivl om den skal være en parodi på krimi-genren eller den skal være mere alvorlig. Daniel Craig er glimrende som tænksom gentleman-detektiv i tweedtøj og ternet overfrakke – bortset fra at han har en skrækkelig sydstatsaccent. De mange intriger er underholdende og heldigvis har den oplagte krimigåde et twist, der gør filmen værd at se. 

Tags
Materialer
  • Dvd

Knives out - var det mord?

Rigmanden Harlan Thrombey har inviteret hele familen til sin 85 års fødselsdag, men om morgenen finder husholdersken ham død i arbejdsværelset. Øjensynligt har Harlan begået selvmord, men da en privatdetektiv sættes på sagen viser det sig at alle i familien har deres eget motiv til mord
Læs mere
  • Dvd

Knives out - var det mord?