Belle
Belle

Belle

Belle er et intenst drama. Filmen er inspireret af den sande historie om en kvinde af blandet race, der får en privilegeret opvækst, men må kæmpe mod racisme for at blive accepteret og for at finde lykken. Pigen Belle vokser på den måde op i et overklassemiljø i 1700-tallet.

Det britiske kostumedrama handler om raceproblematik. Skuespillerne spiller deres roller godt. Godsejer og højesteretsdommer er Belles grandonkel. Sammen med konen gør han alt for at få afsat Belle til en betydningsfuld ung mand. – Belle er selv indforstået med de begrænsninger hendes hudfarve fører med sig. Blandt andet at hun ikke må sidde med ved middagsbordet når familien har gæster. Disse uretfærdigheder giver alligevel Belle trods i sindet.

Filmen er seværdig og fortæller på bedste måde, hvordan de aristokratiske overhoveder har hæmmet eller givet los på samfundsudviklingen.

”Belle” er en af de bedre film jeg længe har set. Den er medrivende og fletter på finurlig måde en fin kærlighedshistorie ind i et historisk spændingsfelt. Retfærdighed og kærlighed har hårde odds på denne tid og i dette miljø. Filmen har kant og tør udfordre på væsentlige områder.

Filmens længde:  100 min.

Anmeldt af bibliotekar Kresten E. Lidegaard.

  • Dvd

Belle

Dido Belle, datter af en engelsk admiral og en tidligere slave, bliver i 1700-tallet afleveret hos sin aristokratiske grandonkel Lord Mansfield og hans kone, der i forvejen også har den jævnaldrende kusine boende
Læs mere
  • Dvd

Belle