Troldmanden i træet af John Kenn Mortensen

27.03.23
Anbefalet af Sanne Bjerregaard Lindstrøm

Historien starter med at en lille dreng og hans bamse bliver smidt i en brønd af en troldmand for at redde verden fra de grusomme giganter, der opsluger universet. Derefter hopper historien videre til pigen Alice, der glæder sig til ferien med familien i sommerhuset. Hun skal mødes med vennerne Timme, Said og Jakobina, som hun har en træhule sammen med. Alices lidt mærkelige lillebror Lasse, der elsker bamsen Eberhart, er også med.

Ude i skoven i skovsøen ser de et gammelt hus, som de simpelthen bliver nødt til at udforske. Huset viser sig at tilhøre troldmanden Ivan Drakonov, og er en portal til en meget anderledes  verden. Pludseligt kommer mærkelige væsner fra Det store Spektakel og tager Ivan og Lasse til fange, så sammen med Timmes nye ven Fenton, Ivans sælsomme selvtænkende tv og Ivans skrumpede hus drager børnene gennem den mørke portal, der både skjuler en uhyggelig landsby fuld af dukker, et enormt flagermusmonster, hekse, et klovneorakel og monstre i massevis. De får følgeskab af drengen Sandy, som de ikke ved, om de kan stole. Og kan tre børn overhovedet stille noget op mod Det store Spektakel, der smadrer alt på sin vej? Det bliver starten på en magisk og farefuld færd gennem Midnatssolens Rige, befolket af talende dyr og uhyggelige monstre. Bogen er første del i trilogien "Midnatssolens Rige".

Eventyrlig fantasy-fortælling til højtlæsning fra ca. 7 år og selvlæsning fra 10 år.

Tags
Materialer
  • Bog

Troldmanden i træet

Alice og hendes venner finder et hus midt i mosen. Mens de er i huset, kommer ejeren hjem; en troldmand, der har fanget Alices lillebror, Lasse. Pludselig bevæger huset sig, og de er ikke længere i mosen. Hvor er de havnet, og kan de redde Lasse? Eventyrlig fantasy-fortælling til højtlæsning fra ca. 7 år og selvlæsning fra 10 år
Læs mere
  • Bog

Troldmanden i træet