Sofies verden - filosofi - fra Sokrates til Galilei af Vincent Zabus

22.09.23
Anbefalet af Sanne Bjerregaard Lindstrøm

Sofie er en almindelig teenager, som en dag kommer hjem og finder et anonymt brev. Det eneste der står i det er ”hvem er du” og senere kommer endnu et brev, hvor der står "hvor kommer verden fra?" Kort efter kommer der endnu et, hvor der står "Filosofikursus, forsigtig!" Og så begynder bogstaverne at flyve rundt i luften og danne sætninger, og en fortæller stemme dukker op, som Sofie både kan svare og stille spørgsmål. Det er første skridt på en lang og mærkelig rejse, hvor Sofie møder de første europæiske filosoffer - fra Sokrates til Galilei, i dette første bind af to. Tegneserien er blevet til i samarbejde med Jostein Gaarder, og bogens handling er bygget op på samme måde, med små ændringer af et par detaljer.

1. del af tegneserie baseret på bogen "Sofies verden". For unge fra ca. 13 år

Den er godt og enkelt tegnet og det nye grafiske layout gør det til en lettilgængelig version af den noget teksttunge original. Den kan fungere som en appetitvækker og en introduktion til filosofien. Endnu et plus er at aktuelle tematikker eks. omkring ressourceforbrug og klima også bliver taget op og det både skaber sammenhæng samt og puster liv i de store tænkere. 

Tags
Materialer
  • Tegneserie

Sofies verden - filosofi - fra Sokrates til Galilei

Sofie får en dag et brev fra en mystisk afsender, og så begynder en spændende rejse ind i filosofiens verden. 1. del af tegneserie baseret på bogen "Sofies verden". For unge fra ca. 13 år
Læs mere
  • Tegneserie

Sofies verden - filosofi - fra Sokrat...