Spående vølve af Malene Sølvsten

14.03.23
Anbefalet af Sanne Bjerregaard Lindstrøm

I Spående vølve genfortæller Malene Sølvsten ni af de kendte myter fra den nordiske mytologi og giver et nyt bud på de myter, som vi alle har hørt om, men i en helt ny kontekst. 

Myterne fortælles af den synske kvinde Hejd, der efter tabet af sin lillebror, Gisle, bønfalder guderne om at genoplive ham. Da Frigg nægter at hjælpe, vender Hejd sig mod Odin, men han har slet ikke kræfter nok til at redde Gisle, så hun må bruge sin synskhed til at fortælle Odins historie. At fortælle historierne om de nordiske guder har en stor pris for hver gang Hejd er færdig med en historie, er der gået mange hundrede år og de mennesker Hejd kendte og elskede er væk. Det viser sig også at Odin ikke er så nem at styre eller gøre tilpas for han er blevet grådig og videbegærlig. Gradvist lærer Hejd at mestre sine evner, men er skeptisk, da gudinden Freja fortæller hende, at hun er en vølve, for hvad vil det sige at være en vølve?

Bogen er opdelt i 27 kapitler med overskrifter som "Skabelsesberetningen", "Odin ved Mimers brønd" og "Ragnarok". Bogen er illustreret med forfatterens egne linoleumstryk og med forord af Jeanette Varberg. Malene Sølvsten har også skrevet ungdomsserien Ravnenes hvisken Bog 1.

Bogen henvender sig til unge fra 14 år og voksne med interesse i nordisk mytologi.

Tags
Materialer
  • Bog

Spående vølve

Nyfortolkning af 9 kendte myter fra den nordiske mytologi, fortalt gennem den synske kvinde Hejd. Bogen henvender sig til unge fra 14 år og voksne med interesse i nordisk mytologi
Læs mere
  • Bog

Spående vølve