At ride på enhjørninger af Mariangela Di Fiore

14.06.22
Anbefalet af Sanne Bjerregaard Lindstrøm Smuk billedbog om Asta, som ligger på hospitalet fordi hun har kræft. Fra 4 år.

Asta fik først meget ondt i benene, og da hun kom til lægen, fandt man ud af, at hun havde leukæmi. Bogen handler om hendes hverdag på hospitalet, hvor hun kommer til at kende personalet og hvor hospitalsklovnen kommer og besøger hende. Hendes forældre er sammen med hende på hospitalet, men hendes storebror kommer ikke og besøger hende. Han har rigtig svært ved at forholde sig til, at Asta er syg.

Alligevel formår Asta at holde humøret oppe og det er især ved hjælp af fantasien og hendes venskab med drengen Silas. Hun bygger med Lego og tegner – og spiller spil, stjæler musikterapeutens trommer og spiller højt i trappeopgangen.

Man hører også om hendes behandling og om, hvor dårligt hun får det i perioder. Til sidst bliver hun udskrevet og skal begynde i skole. Bogen er inspireret af forfatterens egen datters sygdomsforløb. Bogen er gennemillustreret i farver af Lisa Aisato og billederne er så udtryksfuld at man sagtens kan føle Astas sorg, smerte og glæde.

Fantastisk smukt illustreret og rørende fortælling der, uden at blive for sentimental, meget fint fortæller om sorger, glæder, frygt og håb i forbindelse med alvorlig sygdom.

 

Tags
Materialer
  • Billedbog

At ride på enhjørninger

Smuk billedbog om Asta, som ligger på hospitalet i lang tid, fordi hun har kræft. Fra 4 år
Læs mere
  • Billedbog

At ride på enhjørninger