Min skygge er lilla af Scott Stuart

03.10.23
Anmeldelse af Sanne Bjerregaard Lindstrøm

Fars skygge er blå, og mors skygge er lyserød, men barnets er lilla for det kan lide ting fra alle verdner. Ting der både er til drenge og piger. Barnet går både til ballet og fodbold og kan godt lide både tog og heste. Til fest på skolen skal barnet pludselig vælge side: Er du blå eller lyserød? Det viser sig heldigvis, at der er mange flere farver end blå og lyserød. Sød og charmerende rimet billedbog for alle børn fra 3 år og deres voksne.

Af samme forfatter findes bogen "Min skygge er lyserød", hvor det er første skoledag, og barnet tager sin fineste kjole på, men alle kigger, og barnet stikker af fra skolen. Næste dag har far taget kjole på, og så tør barnet godt gå i skole i kjole igen.

Indbydende og lækre bøger. Det er en fest at kigge på illustrationerne, hvor skyggerne lever deres eget liv. De oversatte rim virker lidt konstruerede, men historierne og deres budskab kommer fint igennem alligevel. Fokus er på kønsidentitet og kønsroller med de forestillinger vi har om "rigtige drenge og piger", men bøgerne handler i lige så høj grad om at blive accepteret, som den man er, og at vi alle er forskellige. Det er noget, alle børn har brug for at vide: At de er elskede, præcis som de er.

Materialer
Scott Stuart: Min skygge er lilla
  • Billedbog

Min skygge er lilla

Af Scott Stuart (2023)
Fars skygge er blå, og mors skygge er lyserød. Barnets er lilla og ikke som andres. Til fest på skolen skal barnet pludselig vælge side: Er du blå eller lyserød? Det viser sig heldigvis, at der er mange flere farver end de to. Sød og charmerende rimet billedbog for alle børn fra 3 år og deres voksne
Læs mere
  • Billedbog

Min skygge er lilla

Af Scott Stuart (2023)
Scott Stuart: Min skygge er lyserød
  • Billedbog

Min skygge er lyserød

Af Scott Stuart (2023)
Et barn har en skygge, der er lyserød, og bryder sig ikke om "ting, der er til drenge". Hvis bare skyggen var blå, ville det hele være meget nemmere. Måske vil de andre børn godt lege alligevel? Sød og charmerende rimet billedbog for alle børn fra 3 år og deres voksne
Læs mere
  • Billedbog

Min skygge er lyserød

Af Scott Stuart (2023)