Fakta om fædre af Oskar Kroon

07.02.23
Anbefalet af Sanne Bjerregaard Lindstrøm

Hvad er fædre for nogle? Hvad laver de i løbet af dagen, og hvordan skal man omgås dem?

'Fakta om fædre' bygger overhovedet ikke på fakta, men er i stedet en virkelig morsom og rammende fremstilling af, hvordan et barn anskuer fædre.

Et barn i børnehavealderen fortæller om sin far. Om morgenen laver han kaffe og spiser marmelademad, imens han søvnigt mumler svar på barnets mange spørgsmål. Faren er glemsom, så de får travlt med at komme i børnehave og på arbejde.

Efter børnehave tager fædre én med på legeplads, og om aftenen lytter de til musik, laver mad og siger, at man skal tisse. Når man er kommet i seng, bliver fædrene oppe og ordner ting, som barnet ikke rigtig ved hvad er.

Det sjove er, at barnet generaliserer, når der bruges ord som ”fædre” og ”man”, for andres fædre må jo være magen til ens egen! Det gør, at historien åbner op for samtaler om, hvordan ens egen far er.

”Hvor mødre er, ved man ikke rigtigt”, hvilket er en anden sjov detalje i historien, der viser barnets forestilling om verden, for man får det indtryk, at moren er meget fraværende, men til slut i historien kommer hun hjem fra en udenbys konference. Så helt fraværende er hun ikke, men historien vil måske minde os om, at fædre kan klare det meste, så længe de får plads til det. Humoristisk billedbog for børn fra 3-6 år.

Materialer
  • Billedbog

Fakta om fædre

Hvad er fædre for nogle? Hvad laver de i løbet af dagen, og hvordan skal man omgås dem? Humoristisk billedbog for børn fra 3-6 år
Læs mere
  • Billedbog

Fakta om fædre