V for Viola
V for Viola

Marie Duedahl: V for Viola

08.01.20
Anbefalet af bibliotekar Jytta Eriksen

Viola på 15 år er fra Blokken – og børn fra Blokken er kendt i byen, men ikke for noget godt…

Viola går til karate, og det har hun gjort i to år – mest fordi hun vil være bedre til at slås, så hun ikke får tæsk, når børnene fra Blokken rammer sammen med andre grupper af børn og unge fra byen. Viola vil være sej, og hendes bande taler kun ét sprog : Tæsk og slag!

Men det er begyndt at gå op for Viola, at hun vil noget mere end bare at være berygtet som én af de hårde piger fra Blokken, så hun melder sig ud af Banden fra Blokken – og nu er hun selv én af dem, der skal have tæsk… For hun er nu det værste, man kan være : Hun er fra Blokken og hun er en forræder mod Blokken… Og det er man ikke ustraffet!

Kan Viola klare det…?

Marie Duedahl har skrevet rigtig mange letlæste bøger for børn og unge, og hun formår, med et enkelt sprog og korte sætninger, at skabe fortællinger, som har både dybde og engagement.

V for Viola er udgivet i serien HIP, som er en samling af letlæste bøger til unge, hvor der er fokus på venskab, kærlighed og andre temaer, som optager den unge målgruppe.

HIP-serien er inddelt i tre sværhedsgrader, hvor V for Viola ligger i den midterste gruppe : HIP10, som betyder max. LIX 10.

Materialer
  • Bog

V for Viola

Af Marie Duedahl (2019)
Viola har forladt pigebanden. Og når man ikke er med, er man mod, og så får man tæsk. I karatesporten forsøger Viola at lære sig selv at kende. Drømmen er at komme væk fra Blokken og få det sorte bælte
Læs mere
  • Bog

V for Viola

Af Marie Duedahl (2019)