Majbrit Ravnholt Cramer: Mæsker - Trubaduren

02.02.22
Anbefalet af Hanne Jensen

Vi er tilbage i landet Katava i et middelalderligt samfund, som er gennemsyret af racisme, intolerance og interne stridigheder. Handlingen fortsætter, hvor vi slap i første bind og med hovedpersonerne Byriel og Johanne.

Med en ny konge på den katavanske trone er Johanne og Byriel omsider frie. Men friheden varer kort, for kongen fortryder, han lod dem gå, og sætter en dusør på deres hoveder. Mens Hjarner samler en oprørshær, flygter Johanne og Byriel til Lenta.

Som en konsekvens af de løgne og begivenheder, der udfoldede sig i forrige bind, frygter parret ikke kun for deres eget liv, men også for resten af samfundets blandingsbørn, der pludselig befinder sig i stor fare. Da Byriel og Johanne møder trubaduren Dyvan, begynder en dristig plan at tage form. Vil der igen kunne blive fred i Katava? Og hvad er prisen for denne fred?

Så længe ingen ved, om kongen vil indføre den urikanske lov om rent blod i hele riget, må Johanne og Byriel advare blandingsbørnene mod at vove sig frem af deres skjul. På Lenta møder de en trubadur, der kan hjælpe dem med at sprede advarslen. Men intet bliver, som de havde forestillet sig, og snart falder alle deres planer fra hinanden.

Byriel og Johanne har sammen taget flugten og forsøger at holde sig skjult for Hintos soldater. De drager til Lenta for at opsøge Klark Fermus, den sidste overlevende klark, som kan vælte Hinto af tronen.

Bogen er forsættelsen til den spændende fantasyfortælling Mæsker – Henretterlunden, og det anbefales at man læser bind 1 først. For voksne og unge fantasylæsere fra omkring 12 år.

Trubaduren er andet bind i fantasyserien Mæsker.

Både bind 1 og 2 findes på eReolen.

Materialer
  • Bog

Mæsker - Henretterlunden

I landet Katava er indbyggerne lyshudede og lyshårede, undtagen den unge falkoner, Byriel. Han er mørkhudet, og kommer oprindeligt fra kannibalernes ø. Den unge kvindelige lærer, Johanne, opdager en mørk hemmelighed og en mystisk forbindelse mellem hende og Byriel
Læs mere
  • Bog

Mæsker - Henretterlunden

  • Bog

Mæsker - trubaduren

Byriel og Johanne har sammen taget flugten og forsøger at holde sig skjult for Hintos soldater. De drager til Lenta for at opsøge Klark Fermus, den sidste overlevende klark, som kan vælte Hinto af tronen. Forsættelsen til den spændende fantasyfortælling "Mæsker - Henretterlunden". For voksne og unge fantasylæsere fr...
Læs mere
  • Bog

Mæsker - trubaduren