Lisa Bjärbo: Grimme piger

05.10.21
Anbefalet af Hanne Jensen

Hvad kan der ske, når tre klassekammerater bliver udsat for mobning på sociale medier? Der er nogen, der hænger piger ud på en ondskabsfuld Instagramprofil!

Og afsenderen er selvfølgelig… anonym. Der er ingen på skolen, der gør noget - ikke andet end at grine ad de pinlige billeder, der bliver lagt op af de ulykkelige piger. Billeder, der er taget af pigerne i uheldige øjeblikke.

Tilde, Jasmine og Eleni har også set profilen, men det er også det eneste, de tre klassekammerater har til fælles. Men da de tre meget forskellige piger bliver hængt ud på profilen, bliver det pludselig meget virkeligt, og de mærker, hvordan alle på skolen går og fniser ad dem. Det er ubehageligt, og de bliver triste og utrygge, men hvad skal man gøre, når profilen er anonym? I takt med at flere og flere piger bliver hængt ud, ændrer magtesløsheden sig til vrede, og helt usædvanligt beslutter de tre piger sig for at finde ud af, hvem der står bag profilen - og få sat en stopper for den!

Historien om, hvordan de tre piger tager sagen i egen hånd efter først at være blevet flove og kede af det, da de bliver hængt ud på Instagram, er elementært spændende, og profilens ejermand afsløres først på de allersidste sider.

@Grimme_Piger er en del af Carlsens Sommerfugleserie: bøger for piger om venner, familie, hverdag og skole. Bøgerne er forsynet med hhv. en eller to sommerfugle. Bøger med en sommerfugl er fra ca. 9 år, bøger med to sommerfugle er fra ca. 11 år.

Materialer
Hvad kan der ske, når tre klassekammerater bliver udsat for mobning på sociale medier? Spændende bog, der henvender sig til 12-14-årige
Læs mere