Line Baugstø: Vi skulle have været løver

27.07.21
Anbefalet af bibliotekar Anna Kristensen

Malin er 12, snart 13 og går i 7.a. Hun ser meget frem til, at der skal starte en ny pige i klassen. Pigen hedder Leona. Malin synes, at Leona er et flot navn - det lyder lidt som en løve. Malin er vild med løver, de forsvarer hinanden, og deres brøl kan høres på ni kilometers afstand. Leona viser sig dog at være meget langt fra at være en løve. Hun er stille og forsigtig og holder sig tilbage fra fællesskabet i klassen. Malin begynder at opsøge Leona efter skoletid, for hun vil gerne være veninder med hende, men Leona er virkelig svær at komme ind på livet af. Leona skal ikke have svømning, og til idræt skifter hun tøj under et stort lagen. Pludselig en dag til idræt, hiver Sarah, en af de styrende piger i klassen, Leonas lagen af og blotter hendes hemmelighed.

Vi skulle have været løver er en virkelig stærk bog om de dynamikker, der er i en 7. klasse. Både blandt drengene og blandt pigerne og på tværs af kønnene. Bogen beskriver også, hvordan de stærke piger styrer showet, om mobning og om dét at komme i puberteten på forskellige tidspunkter, og hvad det gør for klassedynamikken. Bogen sætter desuden fokus på, hvordan det som ung er at leve i en krop, som er det modsatte køn af, hvad man føler sig.

Frem for alt giver bogen et virkelig godt portræt af Malin og hendes kvaler med at sige fra overfor de styrende i klassen. Hun vil gerne være én af dé der løver, hvis brøl kan høres langt væk, men har hun modet til det?

Bogen er for de 11-14-årige og den findes også på E-reolen

Materialer
  • Bog

Vi skulle have været løver

Af Line Baugstø (2022)
Der er begyndt en ny pige i Malins klasse. Klassen har høje forventninger. Malin vil gerne være veninder med den nye pige, men Leona bærer på en stor hemmelighed. For unge fra 11 år
Læs mere
  • Bog

Vi skulle have været løver

Af Line Baugstø (2022)