Dorte Roholte: Sukkerkold

31.05.21
Anbefalet af bibliotekar Anna Kristensen

Dorte Roholte har skrevet rigtig mange bøger for børn og unge, og hun har også flere gange vundet priser for sine udgivelser.

Sukkerkold er en rå og medrivende bog for unge om et virkelig tidsaktuelt emne, nemlig sugardating.

Mille er 17 år og i lære som maler. Hun er allerede flyttet hjemmefra, for hendes mor og far har ikke plads til hende. Mille har fem yngre halvsøskende, og det hele er lidt for kaotisk, og sommetider må Milles mor låne penge af hende for at kunne betale i supermarkedet.

Mille troede, at hun ville få flere penge til sig selv, når hun flyttede i ungdomsboligen, men det er slet ikke tilfældet. Hendes bankrådgiver har sagt til hende, at det er vigtigt altid at have penge til de faste udgifter, men når de er betalt, har Mille næsten ikke noget tilbage til sig selv.

Derfor havner Mille i problemer, da hun en morgen er på vej på arbejde, og opdager, at hendes cykel er væk. Hun har brug for cyklen for at komme på arbejde, og hun har bestemt ikke råd til at købe en ny.

Natasja, som bor inde ved siden af, foreslår Mille at date en ældre mand, som kan betale hende for ”at pille lidt”. Det gør hun selv, og man kan tjene gode og nemme penge.

Men har Mille nu også lyst til at tjene penge til en ny cykel på dén måde? Og før Mille ved af det, har hun taget en beslutning, som blot skaber endnu flere udfordringer for hende. Udfordringer, som hun har svært ved at vikle sig ud af, når hun ikke rigtig har nogen til at bakke sig op.

Bogen er mest for piger fra 14 år, og den findes også på e-reolen, både som e-bog og lydbog.

Materialer
  • Bog

Sukkerkold

Af Dorte Roholte (2020)
Mille på 17 år har fem halvsøskende og bor i en ungdomsbolig, fordi der er ikke plads til hende hos hverken mor eller far. Hun har aldrig nogen penge, så da hendes cykel bliver stjålet, overtales hun til at forsøge sig med sugardating
Læs mere
  • Bog

Sukkerkold

Af Dorte Roholte (2020)