Bibliotekaren anbefaler Solvogteren af Maja Lunde

Anbefalet af bibliotekar Sanne Bjerregaard Lindstrøm

Eventyrlig fortælling om pigen Lilja, som lever i en verden uden sol. En evig regn har plaget, siden hun var en helt lille pige. Men en dag følger hun sin bedstefar ud i den forbudte skov og opdager en hemmelighed, som vil vende op og ned på hendes verden. Velegnet til højtlæsning fra ca. 8 år og selvlæsning fra 10 og opefter.

Lilja har et vagt minde om solen, men verden, som hun kender den, er altid regnfuld og mørk. Intet kan vokse i den våde jord, og hele landsbyen sulter. Lilja bor sammen med sin bedstefar, som forsyner landsbyen med grøntsager fra sit drivhus, men der er aldrig mad nok til at mætte alle. En dag glemmer han sin madpakke, og da Lilja vil finde ham og give ham maden, opdager hun noget, der vil forandre alt. Lilja ser nemlig en hemmelig sti ind i skoven, hvor ingen børn må komme, fordi alverdens farer lurer derinde. Men Liljas nysgerrighed vinder, og hun træder ind i den forbudte skov. Blandt de mørke stammer dukker snart en blomstrende verden op, hun aldrig havde troet fandtes. En verden, der giver hende et håb om, at tingene kan blive anderledes for landsbyen. Men ikke alle er enige i, at solen igen skal skinne over landsbyen, og Lilja må overvinde sin egen frygt og sætte livet på spil, hvis det skal lykkes for hende at bringe foråret tilbage... det er anden del af Snesøsteren.

Det er en umådelig smuk, bittersød og eventyrlig fortælling om savn, sorg, glæde og livsmod. Hele bogen løftes desuden af den utroligt talentfulde Aisatos illustrationer, som passer aldeles fortræffeligt til fortællingen. En meget anbefalelsesværdig historie, som kan nydes af både børn og deres voksne.

God læselyst

Materialer
Maja Lunde (f. 1975): Solvogteren
  • Bog

Solvogteren

Eventyrlig fortælling om pigen Lilja, som lever i en verden uden sol. En evig regn har plaget, siden hun var en helt lille pige. Men en dag følger hun sin bedstefar ud i den forbudte skov og opdager en hemmelighed, som vil vende op og ned på hendes verden. Velegnet til højtlæsning fra ca. 8 år og selvlæsning fra 10 og opefter
Læs mere
  • Bog

Solvogteren