Bibliotekaren anbefaler "Ørkendrømme" af Tenna Vagner

Boganmeldelse af bibliotekar Sanne Bjerregaard Lindstrøm

Sekstenårige Saran er kvinde af lav byrd, og hendes drømme om frihed giver konflikter i det mandsdominerede samfund, som hun lever i. Efter fire sæsoner på Akademiet, hvor hun har studeret ørkenens energier, bliver hun og barndomsvennen, rigmandssønnen Teon, udvalgt til at bevise deres værd. Den ene kan blive sandrytter, mens den anden bliver et medie, som skal modtage de sandenergier, som sandrytteren høster. At være medie har dog en stor pris, man ældes og indtørres hurtigt og mange holder ikke lang tid som medie. Det er dog Saran, der har bemærkelsesværdige evner inden for sandenergi, men da hun er af lav byrd, skal hun være Teons medie. Teon vælger dog at træde til side for Saran og hun bliver den første kvindelige sandrytter.

I anden del "Sandrytteren - byzonens skæbne" bryder kaos ud i ørkensamfundet, da der er mangel på energi og vand. Folket vender sig også mod sandrytterne og især Saran, fordi de ikke skaffer vand og energi til byen. Hun må kæmpe hårdt for sin egen og samfundets overlevelse.

I denne afsluttende del af serien "Sandrytteren – den døde zone" flygter Saran sammen med Teon og hans søster Thorana til Den Døde Zone. Byzonen er brudt sammen og oprøret er i fuld lue og de kan ikke blive, hvis de vil overleve. Her i Den Døde Zone bliver ørkensamfundet erstattet af en verden af vand og den patriarkalske samfundsorden afløses af en matriarkalsk. Det kvindelige enevælde er dog også fyldt med overgreb, straf og et forstokket menneskesyn og sammen forsøger Saran og Teon at nedbryde barrieren mellem de to verdener, men det bliver på bekostning af deres nyfundne kærlighed.

Sandrytterserien er en fantasyfortælling om mod, magt og venskab.

Findes også på eReolen Go

God læselyst!

Materialer
  • Bog

Den Døde Zone

Af Tenna Vagner (2020)
Saran, Teon og hans søster flygter fra oprøret i Byzonen ind i Den Døde Zone, hvor store personlige valg skal træffes
Læs mere
  • Bog

Den Døde Zone

Af Tenna Vagner (2020)
  • Bog

Ørkendrømme

Af Tenna Vagner (2019)
Fantasy. 16-årige Saran drømmer om at blive sandrytter, men måske er der en lidt for høj pris at betale
Læs mere
  • Bog

Ørkendrømme

Af Tenna Vagner (2019)
  • Bog

Byzonens skæbne

Af Tenna Vagner (2019)
Fantasy. Saran må kæmpe for sit liv, da Byzonens styre gør livet svært for alle, men kan hun overhovedet finde ud af, hvad der virkelig foregår?
Læs mere
  • Bog

Byzonens skæbne

Af Tenna Vagner (2019)