Glemmer du
Glemmer du

Pia Grandjean Odderskov: Glemmer du

10.11.20
Anbefalet på bibliotekets bogcafeer af bibliotekar Anna Marie Toft Sørensen - bogen kan lånes som e-bog og lydbog på eReolen.

Pia Grandjean Odderskov er mest kendt for at skrive historiske romaner, men nu har hun kastet sig ud i krimigenren, dog stadig med et historisk islæt, idet vi befinder os i 50’ernes Danmark.

”Glemmer du” er en charmerende krimi i bedste Agatha Christie stil. Vi befinder os et fiktivt sted på Himmerland i et lille lokalsamfund tæt på Aalborg. Persongalleriet er typisk for landbosamfundet i 50’erne. Vi møder dyrlægen, landsbylægen, den lokale proprietær og hans dominerende mor og ikke mindst den lokale sladdertante, som selvfølgelig er bestyrer af telefoncentralen og derfor forsyner det lokale samfund med dagens sladder.

Vi dumper ned i historien, da 25-årige Bertha er på besøg hos sin søster, som er gift med den lokale læge. Bertha er indfødt Københavner, meget livlig, fraskilt og derfor et eksotisk indslag i lokalsamfundet. Kort tid efter ankomsten sker der et mord. Proprietærens yndige kone, som både lider under et pillemisbrug og en svigermors tunge magt, findes myrdet i sin seng.

Bertha kaster sig ud i opklaringen af mordet i samarbejde med den lokale betjent Pedersen, og det skal snart vise sig, at mordet, som bliver til flere, trækker tråde tilbage til besættelsestiden. Jeg skal ikke røbe mere af handlingen, men blot anbefale ”Glemmer du”, som en ganske ublodig og ufarlig krimi, med genkendelige og humoristiske skildringer af en række menneskeskæbner i 50’ernes Himmerland. Læs krimien, både fordi den indeholder et godt plot, men især for de genkendelige og humoristiske beskrivelser af et lille lokalsamfund i 50’erne. Det er ren ”Matador” i krimiform.

Titlen findes både som e-bog og lydbog på eReolen

Materialer
  • Bog

Glemmer du -

Krimi. I 50'ernes Danmark involverer den unge nysgerrige og charmerende Bertha sig i opklaringen af en mordsag. En sag der viser sig at trække uhyggelige tråde tilbage til besættelsestiden
Læs mere
  • Bog

Glemmer du -