Mogens Vemmer: ”Fjernsyn for dig - 50 år med verdens værste seere”

06.12.21
Anbefalet af Søren Gaarden

December måned har holdt sit indtog, og det er tid til julekalendere på skærmen. Vil man vide mere om denne skønne tradition, samt om børne-tv gennem tiderne generelt, er Mogens Vemmers bog: ”Fjernsyn for dig - 50 år med verdens værste seere”, fra 2006 et fantastisk sted at starte.

Mogens Vemmer var chef for DR’s Børne- og Ungdomsafdeling gennem 50 år og har dermed været med til at søsætte mange af DR’s klassiske børneudsendelser, helt tilbage til Professor Kapok, over Ingrid og Lillebror og Kaj og Andrea, til Bamse og Anna og Lotte, og ikke mindst DR’s mange julekalendere.

Netop de gamle julekalenderudsendelser har fået et helt kapitel for sig selv i bogen, blandt andet er hele problematikken omkring skræk-julekalenderen fra 1980: ”Jul og grønne Skove”, med Poul og Nulle, omhyggeligt fortalt, interessant læsning. De nævnte eksempler er kun en flig af hvad bogen kommer ind på. DR’s virke indenfor børnefjernsyn er enormt, og Mogens Vemmer kommer ind på mange, (glemte), udsendelser og figurer.

Mogens Vemmers bog er ikke blot en fortælling om børnefjernsyn, men også en spændende beretning om en arbejdsplads hvor udfordringer med bureaukratiet i TV-byen, klager fra Radiorådet, Kvindebevægelsen eller et helt tredje sted, har været dagligdag, og Mogens Vemmer måtte som chef stå for skud mange gange.

Er du julekalendernostalgiker eller monopol-fjernsynsjunkie, eller elsker du blot en god historie om tiden der engang var, er Mogens Vemmers bog ”tihvertifald” lige noget for dig!   

Materialer
  • Bog

Fjernsyn for dig : 50 år med verdens værste seere

Af Mogens Vemmer (2006)
Den tidligere leder af Børne- og ungdomsafdelingen i DR Mogens Vemmers (f. 1935) erindringer fra 50 års børne-tv, hvor han bl.a. fortæller om pionerånden i fjernsynets barndom med Ingrid og Lillebror, Jørgen Clevin, 30 års julekalendere og ynglingesfigurer som Kaj & Andrea, Bamse & Kylling og Sonja fra Saxogade samt o...
Læs mere
  • Bog

Fjernsyn for dig : 50 år med verdens ...

Af Mogens Vemmer (2006)