Danmarks konger og dronninger: fra Gorm til Margrethe II
Danmarks konger og dronninger: fra Gorm til Margrethe II

Jim Lyngvild: Danmarks konger og dronninger: fra Gorm til Margrethe II

06.02.20
Anbefalet af bibliotekar Mette Quist

Hvis man er interesseret i kongehusets lange historie om de forskellige danske konger og dronninger, der har været igennem tiden, uden at skulle grave sig igennem et hav af materialer, men bare gerne lige vil finde ud af, hvem f.eks. dronning Sophie Amalie var, og hvordan hun mon så ud? Så er det denne bog, man skal have med hjem, for ud over de smukke billeder, der præsenterer, hvordan de kongelige kunne have set ud, så er der også lidt informationer om dem f.eks. levetid, regeringstid, forældre, børn, dynasti og hvilke vigtige begivenheder, der skete under deres regeringstid, hvilket tilsammen kun fylder en side. Det er selvfølgelig ikke alle, man ved en masse om, da der ikke er fundet ret mange skriftlige kilder omkring disse, og derfor har Jim Lyngvild også benyttet sig af forskellige fortællinger, der har floreret igennem tiden, for at portrættere menneskene bag de kongelige navne. Hvilket man må sige, Jim Lyngvild har formået at gøre med sit kamera. Billederne i bogen er så flotte, man bare må bruge tid på at nærstudere dem og nyde hver eneste lille detalje, der tydeligvis er blevet kælet for.

Lige med den her bog, må jeg indrømme, at jeg faktisk blev indfanget af dens forside. For til at starte med så troede jeg, at forsiden var taget fra et maleri af, men ved nærmere eftersyn gik det op for mig, det var et foto. Bogen gav mig mulighed for at friske min viden om de kongelige op, og jeg fik også tilegnet mig ny viden, da jeg læste om alle de dronninger, der faktisk har levet, men som jeg ikke mindes at have hørt om i min skoletid. Der er i hvert fald noget, jeg skal have set nærmere på. Der er dog ulemper med bogen. Den er stor, ca. 37 cm høj, bredde 26,4 cm og vejer godt vel ca. 2,5 kg. Så det er ikke en, du lige smækker ned i håndtasken eller ligger med i sengen. Men pga. dets størrelse så får billederne også så god plads, man ikke behøver at bruge en lup for at se detaljerne.

Materialer
  • Bog

Danmarks konger og dronninger : fra Gorm til Margrethe II

Af Jim Lyngvild (2019)
Fotobog, der præsenterer samtlige regenter i den danske kongerække, og giver et bud på hvordan de så ud samt hvilket tøj de gik i. Hvert foto er ledsaget af en historisk tekst samt oversigt over regentens levetid og familie
Læs mere
  • Bog

Danmarks konger og dronninger : fra G...

Af Jim Lyngvild (2019)