Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaards: Matador

26.04.21
Anbefalet af bibliotekar Søren Gaarden

Er det muligt? Kan man virkelig blive ved med at finde ubeskrevne emner om alle tiders største danske tv-serie Matador? Man ville have forsvoret det, i kraft af alle de bøger der i forvejen er skrevet om serien, samt det faktum, at mange af de medvirkende foran og bag kameraet ikke er til længere. Alligevel er svaret på spørgsmålet kort og godt: Ja! For forfatterne Wendt Jensen og Monggaard har præsteret et 430 siders stort værk om Matador, og der er bestemt mange nye, lækre ting at komme efter. Takket være et grundigt researcharbejde i arkiver og lignende, rummer bogen mange billeder der aldrig har været publiceret før, samt scan af dokumenter fra produktionen og affotografering af de originale rekvisitter, man har kunnet finde.

Ligesom billedsiden er overvældende, er tekstsiden lige så appetitlig. I et let tilgængeligt sprog får læseren nye indblik i serien, -og nørderne er der også tænkt på. Bogen rummer nemlig også statistisk materiale, for eksempel over hvor mange afsnit hver karakter optræder i, og en gennemgang af de medvirkendes garderobe.

Man skal dog ikke nødvendigvis være hardcore fan af Matador for at finde bogen interessant, der er også tænkt på nye seere/læsere, med resumeer af serien, men som noget nyt er resumeerne ikke opdelt efter afsnit, men efter sæsoner, hvilket er med til, at give mere flow i fortællingen.

Korsbæk Banks bogholder, Hr. Stein, siger i Matadors sidste afsnit: ”Der er det med Korsbæk, man bliver hængende.” -og jeg kan kun tilføje: Det gør man også med denne bog!     

Materialer
  • Bog

Matador

Den ultimative bog til alle, som elsker tv-serien Matador. Bogen indeholder utrolig meget materiale og viden om den populære serie. For læsere, som holder af Matador og danske kulturskatte
Læs mere
  • Bog

Matador