Kan ham der den høje ikke lige sætte sig ned?: en biografi om Niels Olsen
Kan ham der den høje ikke lige sætte sig ned?: en biografi om Niels Olsen

Jacob Wendt Jensen: Kan ham der den høje ikke lige sætte sig ned?: en biografi om Niels Olsen

05.10.20
Anbefalet af bibliotekar Søren Gaarden

Biografier om skuespillere, ja så tænker man, at der må være tale om gamle, ja måske ligefrem afdøde skuespillere. Til en afveksling handler denne biografi om en skuespiller, der hverken er gammel, eller død. Det gør dog ikke biografien mindre spændende. For trods de kun 60 år, har skuespiller Niels Olsen et imponerende CV. Gennem flere årtier har Niels Olsen gjort sig positivt bemærket på de skrå brædder og på film. Fra sin begyndelse i ”Cirkus Montebello” og ”Hatten rundt”, over den gamle glemte tv-serie ”Dr. Dip”, og køkkenmontøren Niller i filmen ”Den eneste ene”, til den stortalende mester Khamel Ull-Zuut i Ørkenens Sønner og Far i ”Far til Fire”, har han bjergtaget publikum med sin charme, sin humor og sit store talent.

I bogen kommer man både ind på skuespilleren, og mennesket Niels Olsen, hvem var han inden han slog igennem i showbiz, og hvordan er han i kollegial sammenhæng? Hvad enten det drejer som udtalelser fra familie, venner eller kollegaer, tegnes der et billede af en rolig, vellidt og sympatisk person. Bogen er garneret med billeder fra Niels Olsens liv fra før han slog igennem, og gennem et langt virke indenfor dansk skuespilkunst, en karriere der har strakt sig over 30 år.

Blev du blød i knæene da du så Niller i Den eneste ene, griner du en vis legemsdel i laser, når du ser Ørkenens Sønner, eller er du bare storfan af Niels Olsen generelt, er denne biografi simpelthen et must at læse.

Materialer
Jacob Wendt Jensen: Kan ham der den høje ikke lige sætte sig ned? : en biografi om Niels Olsen
  • Bog

Kan ham der den høje ikke lige sætte sig ned? : en biografi om Niels Olsen

Portræt af skuespilleren Niels Olsen (f. 1960). I ungdomsårene var det håndbolden som fyldte meget, men efter optagelse på Statens Teaterskole har han helliget sig de skrå brædder. Som en del af bl.a. Ørkenens sønner, Cirkus Montebello, Cirkusrevyen, reklamefilm og far i "Far til fire"-filmene
Læs mere
  • Bog

Kan ham der den høje ikke lige sætte ...