jeg kan se dig

Krimier maj 2020

06.05.20
Endelig nyt på krimifronten - de kan bestilles nu men først lånes når det hele lukker op igen.

I denne måned er der flest danske og norske udgivelser på det danske marked. Grunden til det norske fremstød er primært Jørn Lier Horst, der vælger at udgive hele 4 titler på dansk i denne måned.

De tre udvalgte er to danske og en svensk - god fornøjgelse derude - håber snart at se Jer igen.

Den første danske krimi der skal nævnes er Kim Faber og Janni Pedersen : Satans sommerSatans sommer er andet selvstændige bind i serien om Martin Juncker og Signe Kristiansen. Terrorsagen spøger stadig og anonym kilde påstår at hele sagen kunne være undgået. Juncker er ikke i stand til noget da han ikke opholder sig i København, men dennes kone Charlotte danner fælles front med Junckers tidligere partner Signe, som tager sagen for at komme nogle personlige spøgelser til livs. Tempoet er i overhalingsbanen i denne krimi, der fint lever op til debuten fra ægteparret.

Den anden danske krimi er Julie Hastrup : Vildskud - 8. bind i serien om Rebekka Holm. Vi følger en sorggruppe i København, hvor mennesker der har mistet mødes for at få styr på det hele igen. Men en i gruppen drejer fokus i en destruktiv retning og meget tyder på at det hele må ende i mord. Sideløbende involveres Rebekka også personligt da en gammel vens søn rammes af hadefulde opkald og breve, og da han pludselig forsvinder har Rebekka mere end fulde hænder. - Dansk krimi når det er allerbedst.

VILDSKUD er en nervepirrende krimi om sorg, hævn og selvtægt og om at mennesker ikke altid er dem, som de giver sig ud for at være.

Sidst men ikke mindst skal vi en tur til Sverige, nærmere bestemt Gotland, hvor Knutas endnu engang må opklare forbrydelser på den solbeskinnede ø. Mari Jungstedt: Jeg kan se dig - Vi er i efteråret, lige før universiteterne igen åbner, Frida og nogle studie kammerater er taget til den lille isolerede ø Karlsó, for at slappe af den sidste weekend inden undervisningen igen starter. Men denne beslutning bliver fatal, næste morgen er Frida den eneste i live, og Knutas må ind i sagen for at løse dette triste mysterium, med flere myrdede unge mennesker. 15 bind i serien - læs den før din nabo.

Udover disse 3 er der flere andre krimier vi kan anbefale:

De danske:

Klaus Wilmann: En plet på kitlen

Sebastian Riehelsen: Amagermanden

Nis Jakob: Missil

Sofie Jama: Den nordiske mands hævn

Kent Langkjær: Elektrochok

Mona Hawthorn Andersen: Dødemasken

 

De norske:'

Jørn Lier Horst : Den eneste ene

Jørn Lier Horst: Felicia forsvandt

Jørn Lier Horst: Når havet stilner

Jørn Lier Horst: Nøglevidnet

Helene Flood: Terapeuten

 

De engelske:

Stav Sheretz: Skjulte spor

Angela Marsons: Døde vidner

 

Den tyske

Harald Jacobsen: Giftaffald

 

Den canadiske:

Louise Penny: Døden i april

Bøgerne kan bestilles straks men husk ingen bøger før vi åbner igen.