Danskernes Yndlingsord 2018

04.09.18
Danmarks Biblioteker har hen over sommeren opfordret danskerne til at nominere deres yndlingsord; det ord som betyder noget særligt for den enkelte, det ord som gør en glad, eftertænksom eller på anden vis betyder noget for den enkelte som menneske.

Flere end 1500 har taget imod opfordringen og nomineret sjove, underfundige, småpolitiske, søde og frække ord.

En ordkyndig komite har udvalgt 9 ord blandt de mange nominerede, og fra mandag den 3. september har vi alle mulighed for at deltage i afstemningen om Danskernes Yndlingsord 2018.

De nominerede ord er

Anstændig | Kissejav | Krænkelsesparat | Kålhøgen | Hæsblæsende Lurendrejer | Pyt | Tak | Dvæle

Afstemningen åbner den 3. september på www.danmarksbiblioteker.dk

Ordkomiteen består af krydsordskonstruktør Hanne Marie Reffelt, formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby samt digter og spoken word performer Peter Dyreborg.
Vil du høre mere om afstemningen og om hvad ord betyder for os, så kontakt gerne en eller flere af disse. Kontaktoplysninger står nederst.

Kåringen af danskernes yndlingsord finder sted i uge 37.
Danmarks Biblioteker sætter hele denne uge fokus på ORD; hvad de kan, hvad de betyder for os, hvordan de udfordrer, gør os kede af det eller glade – og meget mere.

Det sker med events, konkurrencer, finurlige indslag og opslag og andre aktiviteter, som skal få os alle til at tænke lidt mere over, hvad ORD kan og hvad de betyder. Besøg dit bibliotek og hør mere om hvilke aktiviteter de har i Danmarks Biblioteksuge '18 i uge 37.