6 bøger til dig der er på vej på barsel

10.03.23
Skal du være far? Eller er du på vej på barsel? Så får du her 6 gode bud på bøger, der kan gøre dig lidt mere klar til din nye hverdag. Biblioteket har nemlig noget for alle - også i hverdagen.

Hvad enhver far bør vide – Thomas Skov

Da Thomas Skov skulle være far for første gang, manglede han en bog til fædre og så valgte at skrive en selv. Med lune og glimt i øjet fortæller han om op- og nedture, om hvad han gerne ville have vidst, inden han blev far, og hvad han gerne ville gøre anderledes.

Alle kapitler krydres med kommentarer og anekdoter fra Skovs facebookfædregruppe, og det fungerer ret godt. Det er befriende at høre om andre, som også har været nervøse, lidt paniske og som har følt sig både overvældet og underforberedt, og som alligevel har fået det til at fungere hen ad vejen. 

Reserver 'Hvad enhver far bør vide' her

9 måneders ubetinget af Heino Hansen

Heino Hansen er bedst kendt som ham der komikeren, der får dig til at hyle af grin, når han skejer ud i Stormester eller når han brillierer i one-man-shows med selvironisk charme. Han har altid et skævt blik på verden og hverdagen, og så er han ikke bange for at udlevere og udstille sig selv.

I '9 måneders ubetinget – en fars graviditet' kan du uge for uge grine med, når Heino  fortæller om oplevelserne under konens første graviditet med alt hvad der hører til af drama, jordemoderbesøg, graviditetshjerne og andet godt.

Reserver '9 måneders ubetinget' her

Politikens Graviditetsbog af Lene Skou jensen

Graviditetsbogen er et fantastisk opslagsværk, hvor du kan læse om alt, der sker og kan ske uge for uge under en graviditet. Den er guld værd, når du skal forstå, hvad der sker med din kones eller kærestes krop og med det lille barn i maven. Alene under ”K” finder du nyttig information om kost, kejsersnit og komplikationer og dertil kommer alt muligt andet nyttigt.

I kan også lege ”hvilken madvare er vores baby i denne uge”, inden I kigger i bogen - er den på størrelse med en vindrue eller en blomme i denne uge?

Reserver 'Politikens Graviditetsbog' her

Når storken har afleveret baby, kan I skifte til 'Politikens Babybog', som fortsætter med det, der værd at vide efter fødslen.

Reserver 'Politikens Babybog' her

Putteritualet - Signe Ditlev Bihlets

En guide til alle småbørnsforældre om at skabe trygge rammer for barnets søvn med enkle ritualer. Forfatteren er sundhedsplejerske og selvstændig søvnvejleder, og når det kommer til at få junior til at sove, er hendes nøgleord er tryghed, gentagelse, forudsigelighed, tydelighed og tålmodighed.

Bogen indeholder dels viden om søvn, dels en lang række eksempler på putteritualer for børn i forskellige aldre samt forslag til, hvad man kan gøre, hvis det foreslåede ikke virker. Signe Ditlev Bihlets giver kort fortalt en grundig og empatisk tilgang til søvnritualet for børn fra 0-4 år.

Reserver "Putteritualet"

Superbarn! : styrk dit barns syn, selvværd og sanser - Maria Beadle og Anni Kirk

Det lyder måske en smule ambitiøst med titlen Superbarn, men bogen er virkelig nyttig som inspiration til, hvordan du gennem leg kan stimulere dit barns sanser og hjælpe dets motorik godt på vej.

Du får også en god beskrivelse af de forskellige faser, dit barn går gennem og en interessant forklaring på, hvilken effekt nogle af de ting vi nærmest instinktivt gør med de små, har.

Vidste du for eksempel, at titte-bøh-legen ud over at være sjovt og hyggeligt, også kan være med til at arbejde med den lilles seperationsangst? Eller at du træner dit barns syn, når du leger flyvemaskine med skeen, når I spiser? 

Reserver Superbarn! her

Fra mælkekind til madøre: nem fingermad til baby - Signe Severin

Signe Severin guider dig trygt på vej med måltider til de yngste. Signe Severin er professionsbachelor i ernæring og sundhed - og så har hun den populære Instagram-profil: @karlas_koekken.

Her får du en indbydende babymad-bog, hvor man også sagtens kan bruge nogle af opskrifterne til større børn - og voksne. Der står desuden både portionsangivelser, holdbarhed og tidsangivelse ved størstedelen af opskrifterne.

Reserver "Fra mælkekind til madøre" her

Flere bøger til kommende eller nye forældre

Materialer
 • Bog

Hvad enhver far bør vide

Humoristisk guide med råd og vejledning til nybagte fædre, hvor der behandles emner som fødslen, diverse kropsvæsker, bleskift, søvn, gråd, barsel, institutionsliv og rejser med børn
Læs mere
 • Bog

Hvad enhver far bør vide

 • Bog

9 måneders ubetinget : en fars graviditet

Uge for uge dokumenteres en graviditet fra en fars synsvinkel. Komikeren Heino Hansen (f. 1984) kommenterer konens graviditet med forundring, forskrækkelse og et smil på læben
Læs mere
 • Bog

9 måneders ubetinget : en fars gravid...

 • Bog

Politikens babybog

Om amning, spædbarnspleje, forældreskab og barnets udvikling de første tre år
Læs mere
 • Bog

Politikens babybog

 • Bog

Superbarn! : styrk dit barns syn, selvværd og sanser

Beskæftiger sig med stimulation af det 0-12-årige barns motoriske og sansemæssige evner, med fokus på synssansen. Hvordan man stimulerer barnets sanser igennem de forskellige faser af barndommen og derved styrker dets selvværd. Giver konkrete forslag til sansestimulerende aktiviteter
Læs mere
 • Bog

Superbarn! : styrk dit barns syn, sel...

Aydin Soei: Fædre : fortællinger om at blive til som far
 • Bog

Fædre : fortællinger om at blive til som far

Af Aydin Soei (2020)
De fem fædre Nagieb Khaja, Janus Bakrawi, Asim Latif, Tarek Ziad Hussein og Niddal El-Jabri beretter om skilsmisser, arv, forbilleder, tilhørsforhold, død og udødeliggørelse i familien. Tilsammen tegner de et portræt af den første generation med etnisk minoritetsbaggrund, som for alvor er rundet af Danmark
Læs mere
 • Bog

Fædre : fortællinger om at blive til ...

Af Aydin Soei (2020)
 • Bog

Far på færde

Af Lars Daneskov (2006)
Læs mere
 • Bog

Far på færde

Af Lars Daneskov (2006)
 • Bog

Helens bog til far : vær far med tillid, nærvær og respekt

Hvordan man som far får en god tilknytning til barnet både i dets første leveår og senere i opvæksten, om udfordringer i parforholdet når man er blevet forældre og om faderrollen i forskellige familiekonstellationer
Læs mere
 • Bog

Helens bog til far : vær far med till...

 • Bog

Mission: far : grundtræning : sådan bliver du den perfekte far : fra fødslen til treårsalderen

Af Neil Sinclair (2016)
Manual med trin for trin-instruktioner til, hvad den nybagte far behøver at vide. F. eks. om de første 24 timer, udstyr, toilettræning og at sætte grænser
Læs mere
 • Bog

Mission: far : grundtræning : sådan b...

Af Neil Sinclair (2016)
 • Bog

Fødemanualen for mænd

Af Helene Bovin (2019)
Trin for trin gennemgåes, hvad der sker under en fødsel, og hvilken rolle manden kan spille i forløbet
Læs mere
 • Bog

Fødemanualen for mænd

Af Helene Bovin (2019)
Sofie Münster: Den bedste start på livet : hvordan du knytter det stærkeste bånd til dit barn
 • Bog

Den bedste start på livet : hvordan du knytter det stærkeste bånd til dit barn

Af Sofie Münster (2021)
Virkelig relevant og tiltrængt bog om tilknytningsbaseret opdragelse. For forældre, pædagoger og andre der opdrager børn
Læs mere
 • Bog

Den bedste start på livet : hvordan d...

Af Sofie Münster (2021)
 • Bog

Slap bare af! : ingen forældre er perfekte

En anbefaling af at tage mere afslappet på forældrerollen og slække på idealerne for derved at skabe et mere velfungerende familieliv
Læs mere
 • Bog

Slap bare af! : ingen forældre er per...

 • Bog

Putteritualet

Guide til alle småbørnsforældre om at skabe trygge rammer for barnets søvn med enkle ritualer
Læs mere
 • Bog

Putteritualet

 • Bog

Fra mælkekind til madøre : nem fingermad til baby

Af Signe Severin (2021)
Informativ bog om babymad, der indeholder opskrifter på overgangsmad til baby
Læs mere
 • Bog

Fra mælkekind til madøre : nem finger...

Af Signe Severin (2021)