Vandreture i Danmark
Vandreture i Danmark

Vandreture i Danmark

24.07.17
Gå ud og gå en tur

Naturvejleder Torben Gang Rasmussen har selv ”gennemgået” næsten alle de 109 ture, som der er blevet plads til i denne ny opdaterede og informative vandretursbog.

På hele 265 sider findes der beskrivelser af de mange ruter fordelt på Jylland, Fyn, Sjælland og øer og der er detaljerede kort over alle turene, som for de flestes vedkommende går gennem offentligt ejede skove, heder og strand-arealer.

Ved hver rute beskrives hvordan man finder vej og der er info om stedets historie, seværdigheder og naturforhold. Ruten vises på et stort kort og der er et eller to farvefotos fra hver lokalitet. Desuden er der et stedregister og oversigtskort over landsdelene som hjælp til at finde rundt i bogen.

I et lille afsnit fortælles om hvordan man opfører sig når man er gæst i naturen, her kommer forfatteren bl. a ind på velegnet fodtøj.  Der gives også råd til hvordan man behandler eventuelle negative følger af gåturene, såsom vabler og slidsår.

Nordjylland er godt repræsenteret med turforslag både langs kysterne og inde i landet og der er ture både for den friske, som har mulighed for at bruge flere dage med indlagte overnatninger og til den afslappede halvdagstur.

Bogen anbefales til alle friluftsmennesker og turister, som ønsker sig oplevelser ude i naturen og som kan lide at bevæge sig til fods. Alene eller sammen med andre bestemmer du selv, men som forfatteren skriver i forordet ”Når jeg vandrer, har jeg som regel selskab. Det er godt at være to. Dels kan vi støtte hinanden, dels er vi to om at finde vej og dels har jeg en at dele mine oplevelser med”.

Bogen er desværre ikke i ”lommestørrelse” men i et meget uhandy format, derfor gives der mulighed for at downloade og printe kortene ud.

Har du brug for yderligere lokal inspiration til et hav af vandreruter og stistystemer kan du med held besøge hjemmesiderne www.visitjammerbugten.dk og www.fodslaw-jammerbugten.dk.

God gåtur

Anmeldelse af Bibliotekar Anette Underlin

Materialer
Torben Gang Rasmussen: Vandreture i Danmark (Legind)
  • Bog

Vandreture i Danmark (Legind)

Beskrivelser af mere end 100 vandreruter fordelt på Jylland, Fyn, Sjælland og øer med detaljerede kort over alle turene
Læs mere
  • Bog

Vandreture i Danmark (Legind)