Slut fred med dit viljestærke barn – og dig selv
Slut fred med dit viljestærke barn – og dig selv

Smilla Lynggaard: Slut fred med dit viljestærke barn – og dig selv

20.05.19
Anbefalet af bibliotekar Randi Buje

Føles det som om, trodsalderen aldrig er sluttet? Så er dit barn måske viljestærkt, heldigvis er der hjælp at hente i denne bog for forældre med børn i alderen 3-12 år.

Smilla Lynggaard understreger, viljestærk ikke er en diagnose, men et karaktertræk, der betyder dit barn er selvstændigt, egenrådig, energisk, stædig, nysgerrig, kreativ og mange andre ting, der ikke rimer på ”let”. Du har sikkert fået masser af råd til at sætte grænser og sige nej, og lige så tit har du oplevet, det nærmest har den modsatte virkning i forhold til dit barn. ”Slut fred med dit viljestærke barn - og dig selv” byder på redskaber til at forstå og (sam)arbejde med viljestærke børn.

Bogen er delt op i tre dele. Første del er Accept, som går ud at hjælpe dig til at få en fred med at have et viljestærkt barn og derfor ikke nødvendigvis kunne følge de gængse råd og anbefalinger i forhold til børneopdragelse.  Anden del er Familiens velbefindende, som skal hjælpe til at få en hverdag, hvor alle er på samme hold. Tredje del er Bevæg dig videre, hvor Smilla Lynggaard kommer med løsningsforslag og redskaber til at bevæge sig videre og få en mindre konfliktfyldt hverdag.

Bogen er letlæst og delt op i meget overskueligt afsnit og kapitler med gode, beskrivende titler, og ikke mindst er den kun på 150 sider, så det er overskueligt for småbørnsforældre at gå i gang med den. Fokus er på at finde det, der fungerer for den enkelte familie og modet til at se bort fra, hvad omgivelserne forventer eller plejer at gøre.

Smilla Lynggard har netop udgivet bogen En vellykket familie - er sjældent særlig køn!

Materialer
  • Bog

Slut fred med dit viljestærke barn - og dig selv

Introduktion til karaktertrækket "viljestærkt" blandt børn. Med bud på gode værktøjer til at møde det viljestærke barn og forvandle kaos til kærlighed i familien. For alle med børn fra 2-12 år
Læs mere
  • Bog

Slut fred med dit viljestærke barn - ...