Karla brudepige
Karle brudepige

Sidsel Jøranlid: Karla brudepige

11.01.19
Anbefalet af børnebiblioteker Mette Quist.

Forfatteren Sidsel Jøranlid fik ideen til bogen, da hendes egen datter skulle være brudepige.

Omslag og illustrationer er lavet af illustratoren Monia Nilsen. Illustrationerne i bogen fylder siderne helt ud til kanten og giver i den grad historien en god støtte. Det specielle ved billederne er, at man kan se at det faktisk er collager blandet med tegninger f.eks. på forsiden af bogen er brudens kjole af køkkenrullepapir. Sådan er det med flere ting i bogen, eksempelvis en taske af skind, deres tøj osv.

Hvad handler bogen om?

Den handler om pigen Karla, som skal være brudepige ved sine forældres bryllup, hvilket hun glæder sig rigtig meget til. For det betyder at hun skal ud sammen med sin mor og kigge på brudekjoler og brudepigekjoler. Karla får også på deres tur en brudepigekjole, som er okay, men det er ikke en blå Askepot-kjole. Men så lige før brylluppet bliver Karla inviteret til en fødselsdagsfest, men ikke hvilken som helst fødselsdag, det er en Prinsessefødselsdag, så bliver man nødt til at komme udklædt som en prinsesse. Uden sin mors tilladelse tager Karla derfor brudepigekjolen med til festen og finder hurtig ud af, at det skulle hun aldrig have gjort.

Min vurdering:

Bogen egner sig til 8-10 år og er let at læse, der er nogle ord, som kan være svære at komme igennem. Bogen kan desuden uden problemer bruges som en højtlæsningsbog for mindre børn, og man kan kun blive betaget af de flotte billeder, der er på stort set alle siderne. Både børn og voksne vil sagtens kunne relatere sig til personerne i bogen.

Hvis det man synes, denne bog om Karla var hyggelig, så har forfatteren også skrevet Karla overnatter.

Materialer
Sidsel Jøranlid (f. 1970): Karla brudepige
  • Bog

Karla brudepige

Karla skal være brudepige og har fået en rigtig fin brudepigekjole, som hun ikke må bruge før brylluppet, men det er svært at overholde da Karla inviteres til prinsessefest
Læs mere
  • Bog

Karla brudepige