Rus

Anbefalet af bibliotekar Jytta Eriksen

Marie Duedahl: Rus

(#UngLetlæst-serien)

Sirius lever et helt normalt ungdomsliv – eller sådan ser det i hvert fald ud… På overfladen.

Og overfladen er vigtig, for nedenunder den er alt kaos. Sirius´ mor drikker – og hun drikker rigtig meget! Og det er op til Sirius at sørge for, at overfladen er fin, at der ikke er nogen der opdager det – at mor segner om med hovedet ned på tallerkenen inden aftensmaden er spist, og at hun ikke bliver kvalt i sit eget bræk inden TV-avisen kl. 20.

En aften tager Sirius til en fest sammen med sin bedste ven. Han vil ikke drikke, han hader alkohol pga. sin mor – men så ser han, at der er nogle, som inhalerer gas fra nogle små sølvskinnende ampuller.

Det vil Sirius også prøve, for det kan da ikke gå særlig galt, de er jo så små, de ampuller. Og man er jo kun ung én gang.

#UngLetlæst er en serie af letlæste bøger til unge, hvor emnerne er relevante og tidssvarende for en målgruppe primært i alderen 13-17 år.

“Rus” er en #UngLetlæst bog med et lix-tal på 9.

Materialer
  • Bog

Rus

Af Marie Duedahl (2020)
Sirius mor er næsten altid fuld. Sirius hader alt, der minder ham om druk. En dag deltager Sirius i en fest, hvor der sniffes lattergas. Sirius prøver, og han oplever et kort glimt af lykke og fred. Men én gang er ikke nok
Læs mere
  • Bog

Rus

Af Marie Duedahl (2020)