Ruben Greis: Udød
Ruben Greis: Udød

Ruben Greis: Udød

18.02.21
Anbefalet af bibliotekar Mette Quist

”Død er det nye levende”

Når du først griber fat i bogen, så er den overraskende tung, og du tænker straks: ”Den kommer jeg aldrig igennem!”. Men før du opgiver, så prøv at læse de to første kapitler, for hvis du elsker en god zombiebog, så lever den  op til det med rigeligt blod, hjernemasse, et nutidigt sprog med strejf af humor. Den henvender sig til de 13-16 årige og har et godt persongalleri med alt fra en splejset helt, en latina der forstår at slå fra sig, en tidligere realitystjerne, en assistent der er usædvanlig populær blandt de udøde og en gal videnskabsmand.

Bogens hovedperson hedder Tom, og der er ikke rigtig noget, som kører for ham. Selv hans sommerjob, som hans stedfar har skaffet ham som rengøringsassistent på et forskningscenter, er ikke noget at råbe hurra for. Men da en dødbringende virus slipper løs på forskningscenteret, og de smittede ligner og opfører sig som zombier, man kender fra film og spil, træder Tom i karakter. Kan dette vise sig at blive en mulighed for Tom, da han faktisk er lidt af en nørd inde for zombiefeltet. Måske er Tom i virkeligheden den helt, som kan redde de resterende mennesker, der er tilbage.

Materialer
  • Bog

Udød

Af Ruben Greis (2020)
Tom må tage kampen op mod de udøde, da en dødbringende virus breder sig på hans arbejdsplads. Actionpakket zombiefortælling for uforfærdede børn og unge fra 12-13 år og op
Læs mere
  • Bog

Udød

Af Ruben Greis (2020)