Nadia3
Nadia3

Nadias dagbog af Jørn Jensen

3. del af en fin pigeserie for piger på 11-12 år om Nadia og hendes liv med veninder, skole og hverdagens oplevelser på godt og ondt.

3. del af en fin pigeserie for piger på 11-12 år om Nadia og hendes liv med veninder, skole og hverdagens oplevelser på godt og ondt.

Serien tager fat i emner af socialrealistisk karakter, hvor Nadia og hendes venner gennemlever  forskellige mere eller mindre svære livssituationer.
I første bind er Nadia på julemærkehjem pga. problemer og mobning i skolen (Nadias kamp), og i bind to får Nadia problemer efter hun har været naiv og uforsigtig i en chat på Internettet (Snydt på Nettet). Der findes også et bind fire i serien (Bare for sjov). Bøgerne har alle lix 14.

”Nadias dagbog” er en troværdig og velskrevet bog om et svært emne, og skrevet som dagbog, hvor læseren følger Nadia i den første svære tid gennem og efter forældrenes skilsmisse.

Nadia har svært ved at acceptere, at hendes mor er flyttet sammen med en anden mand, og Nadia ønsker bare, at mor vil komme hjem til hende og hendes far igen, så alt kan blive som før… Hunsynes det er pinligt sådan pludselig at være blevet skilsmissebarn, og hun har svært ved at fortælle om det til veninden, Malou, som ikke kan forstå, hvorfor Nadia så tit er ked af det.

Samtidig forsøger Nadias mor at få Nadia til at acceptere situationen som den nu engang er, og glæde sig over sit nye værelse henne i morens og den ny mands lejlighed, men det tager tid, og er slet ikke let for nogen af parterne.

Et svært og tungt emne for børn at tumle med, men som sagt er det lykkedes for Jørn Jensen at behandle emnet skilsmisse på en både troværdig og velskrevet måde med ”Nadias dagbog”

Flot og farverig forside ved Kirsten Raagaard

Tags