manden der skød Lucky Luke
manden der skød Lucky Luke

Manden der skød Lucky Luke.

04.07.16
Hvem skød egentlig Lucky Luke?

Anbefalet af bibliotekar Jytta Eriksen

I år fylder manden, der er hurtigere end sin egen skygge, 70 år, og en sådan mærkedag kan jo ikke blot gå stille og roligt for sig, så én af min barndoms – og det tyvende århundredes – allerstørste tegneseriehelte, den sejeste cowboy, bliver da også hyldet behørigt overalt – og altså også i sit helt eget element, tegneserien!

 

Lucky Luke og hans skaber, tegneren Morris, hyldes med dette ekstraordinære album i anledning af mærkeåret, men titlen på denne hyldest er imidlertid nok til at få en inkarneret fan af den ensomme cowboy til at få halmstrået galt i halsen : Manden der skød Lucky Luke.

 

Tegner og forfatter Matthieu Bonhomme, som selv er en både markant og blændende serieskaber i Frankrig, får her lov til, med stor respekt for Morris, at digte videre på Lucky Lukes meritter udi det vilde vesten, og han gør det med både charme og en løssluppenhed, som godt kan få os ”gamle” fans af serien til at vende halmstrået en ekstra gang i munden ind imellem.

 

Men resultatet er en fremragende og flot tegnet fortælling fra en serieskaber, som kan sine western-myter på fingrene – og som ikke er bange for at bruge dem…!

 

Og hvorfor så et halmstrå…? Jo, Lucky Luke er i Bonhommes fortolkning ikke længere en nikotin-hungrende pulser med den evige bøjede smøg solidt skruet fast i mundvigen, nej, nu tygges der på halmstrå i stedet for stinkende ligkiste-søm..

 

Så det er altså ikke cigaret-industrien, som står bag citatet på bagsiden af albummet : ”Jeg har udslettet legenden. Jeg har dræbt Lucky Luke”, nej, sammenhængen er en helt anden, og som i alle de oprindelige Lucky Luke-album starter løjerne med, at den ensomme cowboy rider ind i  en lille by på prærien – og så tager tingene fart!

 

Min opfordring : Læs den!

 

 

  • Tegneserie

Manden der skød Lucky Luke

Tegneserie. Et eventyr med cowboyen Lucky Luke, der ankommer til en korrupt by. Et fatalt diligencerøveri bliver starten på en farlig opgave
Læs mere
  • Tegneserie

Manden der skød Lucky Luke