Hvidt Støv
Hvidt Støv

Line Kyed Knudsen: Hvidt støv - De døde vågner

En mystisk, dødelig epidemi breder sig med lynets hast. For 18-årige Emily bliver det en daglig kamp for overlevelse, samt en ihærdig søgen efter andre overlevende..

Anbefalet af bibliotekar Sanne Bjerregaard Lindstrøm

Bogen handler om Emily, der et par dage før sin 18 års fødselsdag er til en fødselsdagsfest hos Palina, som bestemt ikke er hendes yndlings veninde. Emily ser til festen Palinas bedste veninde Nicole begynde at hoste og få ondt i lungerne. Dette er symptomerne på den dødelige virus, der er i gang med at sprede sig. I takt med at virussen spreder sig, bliver flere og flere syge og dør, men virussen har ingen virkning på Emily. På sin 18 års fødselsdag vågner Emily op til sin døde faster Linda og Lindas kæreste Willy, men de er ikke de eneste, der er døde. Hele kvarteret ligger øde hen. Emily går i panik og begynder at lede efter Anthony, som egentlig er Palinas kæreste, men som Emily har været vild med længe. Næste dag leder Emily efter Anthony på deres gymnasium, men det er ikke Anthony hun finder, men Rose, en anden overlevende, som kommer fra en af de andre byer. Snart finder Emily og Rose, Palina, Filip og Mark som heller ikke er blevet smittet af virussen. De unge mennesker bruger Palinas overdådige hus som tilflugtssted, men de mennesker som døde, vågner op igen som zombier og snart bliver det en kamp bare at overleve. Hvor er Anthony? og er der flere overlevende?

Bogen har et godt tempo, hvor handlingen hele tiden udvikler sig og man bare må følg med på sidelinjen for, at se om hovedpersonerne overlever næste angreb. Udover emner som sorg, overlevelse, sammenhold osv. Er der også tilføjet lidt romantik. Det viser sig nemlig at Anthony, som Emily længe har haft et crush på, også er en af de overlevende. Dette er med til at give lidt krydderi til handlingen. Noget af det dragende ved historien og som sikkert vil være med til at fastholde læserne til denne serie er, at det faktisk ikke er et rent tilfælde, at netop de personer, vi møder i bogen, overlevede. Der dukker nemlig nogle mystiske spor op undervejs, som bidrager til spændingen.

“Hvidt støv -  de døde vågner” er den første bog i serien om Emily. Næste bog i trilogien hedder ”Hvidt støv - himlen brænder”. 

Materialer
  • Bog

De døde vågner

En meteorit rammer Jorden, og 18 år efter udbryder en dødelig epidemi. 18-årige Emily har mistet sine familie og venner, men hun finder sammen med nogle få overlevende. Ofrene for epidemien kommer til live igen, men de er ikke længere mennesker. Hvorfor har Emily og hendes venner overlevet?
Læs mere
  • Bog

De døde vågner