Elementprøven
Elementprøven

Julie Midtgaard: Elementprøven

04.11.19
Anbefalet af bibliotekar Sanne Lindstrøm

Bind 1 i Sprækken til Luscuro

Julie Midtgaard er født og opvokset i Aalborg. I flere år har hun arbejdet som kommunikationskonsulent, men fra marts 2019 har hun opsagt sit dagjob for at blive forfatter på fuldtid. Elementprøven er første bind i serien Sprækken til Luscuro. Her støder Gry på både venskab og kærlighed – men også fjender, en altødelæggende ubalance og hemmeligheder langt større end dem Aalborg nogensinde skjulte.

Den 14-årige Gry, der er blevet opfostret hos den kloge kone Dorothea i Aalborg i 1600-tallet, bliver pludselig uretfærdigt beskyldt for at være en heks og ender på bålet. Men de glubske flammer brænder hende ikke, som de burde. I stedet tvinger mystiske kræfter hende på en farefuld rejse til Luscuro; en magisk verden som hun i virkeligheden stammer fra. I byen Notto skal Gry nu gå i skole, inden hun finder sit rette element og kan bestå den frygtede elementprøve. I skolen bliver hun venner med pigerne Nørs og Norell, og ude i skoven møder hun den dragende og tiltrækkende Reynir. Reynir viser sig at være lokker, søn af lokkerherskeren, og betyder det, at han ikke er til at stole på, og at Grys spirende forelskelse bare er blændværk. Mægtige kræfter lurer, og snart opdager Gry, at hun ved noget, som nogen vil gøre alt for at holde skjult.

Julie Midtgaards roman har alle betingelser til at blive et hit, nok mest blandt de unge piger, selvom drengene også sagtens kan være med. Den er velskreven og lettilgængelig og godt skruet sammen. Personerne er vedkommende og troværdige, og landet Luscuro (der findes et kort forrest i bogen) virker til at være et som et spændende univers og det lover godt for resten af serien.

Materialer
  • Bog

Elementprøven

Fantasy. Gry beskyldes for at være en heks og hun ender på bålet - men hun dør ikke. I stedet ankommer hun til landet Luscuro, hvor hun skal bestå elementprøven, for at blive en ægte sikster og kende sine kræfter. Undervejs får hun både venner og fjender
Læs mere
  • Bog

Elementprøven