Land i datid
Land i datid

Jesper Bugge Kold: Land i datid

Fortielser og hemmeligheder fra DDR bliver afdækket.

Anbefalet af bibliotekar Anette Due

Vi dykker ned i fortiden på den anden side af Østersøen. Peter er den perfekte Stasimand hele vejen igennem. Han ser intet forkert i statens opbygning eller metoder og kan ikke forstå at nogen vil gå imod den. Uden at betænke sig stikker han venner og familie.

I 1975 er Elisabeth fra Danmark, på en partiskole i DDR, hvor hun møder Peter. De har et forhold og hun bliver gravid. Da hun kommer hjem føder hun Andreas og han vokser op i Danmark velvidende, at hans biologiske far er østtysker. Peter kender også til hans eksistens – samtidig er han klar over, at han aldrig kommer til at se ham.

I en alder af 30 år, får Andreas brev fra Berlin med besked om, at hans far er blevet myrdet. Andreas tager afsted for at få orden på sagerne. Her møder han kusinen, Bea. Sammen dykker de ned i fortiden og Andreas lærer en far at kende, hvor hemmeligheder og fortielser står i kø. Ikke alle er lige velkomne og billedet af Peter bliver helt anderledes, end Andreas havde regnet med.

Bogens fortællevinkel skifter mellem Peter med start i 1975 og Andreas mest set fra nutiden. En ny og meget spændende bog om landet bag Jerntæppet. Den giver et uhyggeligt billede af DDR indefra og af Stasi´s metoder. 

  • Bog

Land i datid

I 2006 går danske Andreas i Berlin på jagt efter sandheden om sin ukendte østtyske far. Sammen med kusinen Bea afdækker han sandheder og løgne som rækker langt tilbage i det tidligere DDR, mens han langsomt bliver afklaret med sit eget liv
Læs mere
  • Bog

Land i datid