Hybenhjerter
Hybenhjerter

Jane Susanne Andersen: Hybenhjerter

03.02.20
Anbefalet af bibliotekar Anna Kristensen

”Dén bog man ikke kan lægge fra sig”

Ovenstående kategori fra 2019-udgaven af Orlaprisen blev vundet af forfatteren Jane Susanne Andersen med bogen Hybenhjerter.

I bogen møder vi Lea. Hun er helt alene. Moderen har travlt med arbejde og træning og faderen med sin nye kone og barn. Lea er raget uklar med veninderne i klassen, så hun har opfundet den kræftsyge pige, Veronika, som har masser af venner på de sociale medier. Når Veronika lægger noget op i sin story, får hun mange likes og varme ord og hjerter. Det virker, når man laver hashtags som #jegvedikkeomjegkanklare det #ungcancer og #fuckcancer. Så får man nemlig også reaktioner fra de tidligere veninder.

Lea bygger en hel verden op omkring Veronika, der ligger på onkologisk afdeling og får besøg af sin familie. Men Veronika skal jo også have en mormor! Så Lea må på jagt efter en, der kan bruges som Veronikas mormor, og sådan lærer hun den demente Minna at kende på det nærliggende plejehjem. Hun er helt alene i verden ligesom Lea.

Hybenhjerter er en rørende fortælling om ensomhed i alle aldre, og man føler med Lea, da hun er ved at blive afsløret som hoax, og da hun til sidst forøger at genskabe forholdet til veninderne.

Materialer
  • Bog

Hybenhjerter

Lea er altid alene, og i klassen er der ingen der taler til hende. Veronika er syg af kræft, men får masser af hjerter og søde kommentarer på Instagram. Veronika er Leas store hemmelighed; hun er en af Leas mange falske profiler
Læs mere
  • Bog

Hybenhjerter