Harry Potter
Harry Potter

Harry Potter og det forbandede barn

04.11.16
Han er tilbage - så sæt weekenden af til fremragende læsning.

Harry Potter: Det forbandede barn - anmeldt af bibliotekar Sanne Lindstrøm

Det forbandede barn kan ikke kaldes for en “rigtig” bog, men en manuskriptbog over teaterstykket af samme navn. J. K. Rowling annoncerede i juni 2015, at der ville komme et teaterstykke i 2016, som er den 8. historie i Harry Potter universet, der denne gang handler om hans barn, Albus Potter. Teaterstykket foregår i London, og da en del Harry Potter fans har utrykt, at de er kede af, at alle ikke har mulighed for at se stykket, blev det derfor besluttet, at udgive manuskriptet i bogform, så alle kan følge med historien. Teaterstykket foregår i 2 dele og bogen indeholder begge historier

Bogen starter, der hvor vi sidst slap Harry Potter. Han er blevet voksen og har fået tre børn og er blevet gift med Ginny Weasley, som er søster til hans ven Ron. Derudover har han fået en lederstilling i Ministeriet for Magi, men han føler sig stresset og har en del bøvl med arbejdet. Med andre ord lever troldmanden altså et helt almindeligt voksenliv. 

Harry og Ginnys mindste søn Albus er startet på Hogwarts, hvor han ikke har det nemt. Efter et skænderi med sin far, Harry Potter, føler han sig nødsaget til at træffe en stor beslutning. Det bliver starten på et stort eventyr, hvor Albus sammen med sin bedste ven Scorpius, der søn af Draco Malfoy, tager tingene og tiden i deres egen hånd. Problemet er at noget går galt og de 2 drenge havner pludselig i en meget kompliceret situation. Det er ikke nemt at være søn af den berømte Harry Potter, og Albus oplever hurtigt, at fortiden og mørk magi har det med at finde vej ind i hans liv, på samme måde som det gjorde hos hans far.
 

Igennem bogen stifter men bekendtskab med flere velkendte personer fra Harry Potter universet, men der bliver også introduceret nye, mens man begiver sig ud på et eventyr tilbage til perronen 9 3/4 på King’s Cross, Hogwarts og flere andre velkendte steder.

Det var ikke svært at bliver trukket ind i hele Harry Potter universet igen også selvom bogen er skrevet som et manuskript, og er derfor noget anderledes end de 7 foregående bøger. Sidenhen bliver manuskriptbogen revideret og delvist omskrevet, hvilket er grunden til at denne udgave kun er tilgængelig i en begrænset periode.

Tags
  • Bog

Harry Potter og det forbandede barn : del et & to

Fantasy. 19 år er gået siden slaget om Hogwarts. Harry Potter er blevet voksen og far til 3 børn. Ved hjælp af en forbudt Tidsvender, rejser Harrys søn Albus og Albus' bedste ven Scorpius Malfoy, ud på en farlig tidsrejse. En rejse der får fortid og nutid til at smelte ildevarslende sammen
Læs mere
  • Bog

Harry Potter og det forbandede barn :...