Løgnens hus
Løgnens hus

Ella Griffiths: Løgnens hus

04.02.19
Anbefalet af bibliotekar Anna Marie Toft Sørensen

Forfatteren Elly Griffiths er brite og Løgnens hus er anden del i krimiserien om den nørdede arkæolog Ruth Galloway. Ruth Galloway er knap 40 år, lettere overvægtig og bor med sin kat i marsken i Norfolk. Hun bistår politiet, nærmere bestemt den lidt stive og formelle Harry Nelson i opklaringen af forbrydelser.

I Løgnens hus, bliver hun tilkaldt, da man under nedrivningen af et hus finder barneknogler under et dørtrin. Huset befinder sig i et område, hvor man tidligere har fundet bosættelser fra oldtiden og bygningen har også huset et tidligere børnehjem, hvorfra der er forsvundet 2 børn. Spørgsmålet er nu, om knoglerne stammer fra en rituel ofring fra oldtiden eller, om man har at gøre med en nyere forbrydelse.

Sammen med Vicekriminalkommissær Harry Nelson indleder Ruth Galloway en efterforskning, som snart får en uhyggelig drejning omhandlende tro og overtro, og hvor mørke kræfter forsøger at hindre opklaringen.

Sideløbende følger vi også Ruth på det personlige plan. Hun er blevet gravid og er endt i et dilemma, da faderen til barnet er Harry Nelson. Kriminalbetjenten er gift og har 2 teenagedøtre i forvejen. Forholdet mellem de to bliver bestemt ikke nemmere af, at Ruth har besluttet at blive alenemor.

Løgnens hus har et uigennemskueligt og originalt plot, og man ændrer konstant mening, om hvem den mulige morder er. Men ud over et godt plot, skal man også læse den på grund af det noget atypiske persongalleri og de flotte beskrivelser af marsken. Spændingen fastholdes til sidste side.

Krimien er virkelig godt skrevet, med humor og gysende situationer og makkerskabet mellem antiheltinden Ruth Galloway og Harry Nelson lover godt for fremtiden. Vi har at gøre med en bestsellerserie. Den første bog i serien er ”Pigen under jorden” og det kan anbefales at læse bøgerne i rækkefølge, da vi følger de samme personer og deres privatliv. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie.

Tags
Materialer
  • Bog

Løgnens hus

Af Elly Griffiths (2018)
Krimi. Arkæologen Ruth Galloway er specialist i knogler. Hendes specialviden sættes endnu en gang i spil, da menneskeknogler dukker op under en større bygningsrenovering. Det tidligere børnehjem gemmer på hemmeligheder, og Ruth afslører også en for efterforsker Harry Nelson
Læs mere
  • Bog

Løgnens hus

Af Elly Griffiths (2018)