Dorthe Klyvø: Landet i tæppet – den der skal komme

09.03.22
Anbefalet af Sanne Bjerregaard Lindstrøm

11-årige Tom bliver mobbet i skolen, og hjemme føler han sig overset, fordi hans forældre har travlt med at tage sig af hans syge lillesøster. En nat dukker en lille mand op fra gulvtæppet i Toms værelse. Landet i tæppet har brug for Toms hjælp! Fantasy for 10-14-årige.

Tom er startet i en ny skole, men fordi han har andre interesser end de andre drenge i klassen, bliver han mobbet. Toms lillesøster, Lea, er meget syg, og skal opereres. Deres forældre tager sig meget af Lea, og Tom føler sig udenfor og overset.

På gulvet i Toms værelse ligger et smukt tæppe med et landskab med bjerge, skove og en flod. En dag får han en mærkelig grøn sten og en smuk brevkniv af den gamle dame i lejligheden nedenunder, og samme nat bliver han vækket af fløjtespil. Der sidder en lille mand på stolen ved siden af Toms seng, og han præsenterer sig som Enoon fra Svampelandet. Tom går med Enoon igennem gulvtæppet på sit værelse og bliver kastet ud på en farlig mission. Kun han kan redde Landet i Tæppet fra de sorte Skygger ved at bringe den grønne sten og kniven tilbage til Dronningernes Trone. Men har han mod nok til at gennemføre missionen?   

En fin fantasyroman til tweens. I historien ligger desuden flere temaer, der handler om mobning, ensomhed og selvværd. Bogen har få illustrationer i grå toner.

Findes også på eReolen Go.

Materialer
  • Bog

Landet i tæppet : den, der skal komme

Af Dorthe Klyvø (2021)
11-årige Tom bliver mobbet i skolen, og hjemme føler han sig overset, fordi hans forældre har travlt med at tage sig af hans syge lillesøster. En nat dukker en lille mand op fra gulvtæppet i Toms værelse. Landet i tæppet har brug for Toms hjælp! Fantasy for 10-14-årige
Læs mere
  • Bog

Landet i tæppet : den, der skal komme

Af Dorthe Klyvø (2021)