Det forsvundne spædbarn
Det forsvundne spædbarn

Det forsvundne spædbarn

18.09.17
Anbefaling af Linda Lassen: Det forsvundne spædbarn: semi-krimi

Anbefalet af bibliotekar Maria Lund Grøn

Bogen ”Det forsvundne spædbarn” foregår i 2007, da skelettet af et spædbarn bliver fundet under en nedrivning af en ejendom. Straks florerer rygterne: Hvem var det lille barn? Hvordan døde det? Da det bliver afsløret at det lille barn døde for mange år siden, dukker sagen om den lille Grynt, der forsvandt fra sin barnevogn, op igen. Gustav arbejder med gamle sager ved Odense Politi og bliver involveret i opklaringen.

Bogen er en stilfærdig krimi. Langsomt bliver historien om det lille spædbarn foldet ud gennem forskellige menneskers synsvinkel. Man hører historien om moderen til det forsvundne barn og hendes tro på at han en dag finder tilbage til hende. Pigen som var vidne til bortførelsen, men ingen troede på. Gustav som graver i den gamle sag, men som i privatlivet tumler med en masse problemer. De mange der snakker og spreder rygter. Men ingen krimi uden mord!

”Det forsvundne spædbarn” er fri fantasi, men er baseret på en virkelig hændelse om den tre måneder gamle Basse, der blev fjernet fra sin barnevogn i 1966 i Odense.

Forfatteren Linda Lassen har skrevet både børnebøger og voksenbøger, dette er hendes første krimi.