Good luck girls
Good luck girls

Charlotte Nicole Davis: Good Luck Girls

25.09.20
Anbefalet af bibliotekar Sanne Bjerregaard

Barsk fantasyfortælling om fem pigers flugt fra et glædeshus. Anbefales fra 13 år. 

Aster og hendes søster Clementine er som små blevet solgt til et glædeshus, og da Clementine fylder 16 år oprinder hendes såkaldte lucky night, hvor pigerne for første gang skal tilbringe natten med en mand. I stedet for at gå i seng med ham, panikker Clementine og slår ham ihjel og uheldet vil, at manden var søn til en af de mest magtfulde mænd i landet Arketta. Storesøster Aster ser ingen anden udvej end flugt, og hun tager daggryspigerne Tansy og Mallow med. Daggryspiger er de piger, der gør rent om dagen i bordellet, mens tusmørkepigerne arbejder om natten med at betjene kunderne. Til deres rædsel bliver de opdaget af Violet, der er Madame Fleurs, der styrer bordellet, yndlings tusmørkepige, men Violet vil også gerne slippe ud af glædeshuset og sammen flygter de.

Snart er de fem jaget vildt, mens de flygter nordpå, uden at vide hvem de kan stole på. Selv da de møder Zee, en anden støvblod, et folkefærd uden skygger, sidder frygten og mistroen så dybt i dem, og især Aster kan ikke ryste af sig, at han skjuler noget.

Good Luck Girls er Charlotte Nicole Davis’ debutroman. Den er fuld af håb og fortvivlelse, had og kærlighed, og så er den en sand pageturner. Der er mange associationer til slaveriet i USA i denne western fantasyfortælling. Spændingen og tempoet er højt, og det samme er indlevelsen. Jeg vil virkelig gerne anbefale alle at læse denne roman. Det giver mening, når forlaget har beskrevet den som en blanding af Westworld og A Handmaid’s Tale.

Materialer
  • Bog

Good luck girls

Fantasy. I Arketta betragtes støvblodspiger som heldige med at arbejde som Good Luck Girls i et glædeshus, fanget af en magisk tatovering og bedøvet af Sød Tidsel. Men da Clementine dræber sin første kunde, må hun flygte sammen med en flok andre piger
Læs mere
  • Bog

Good luck girls