de forsvundne
de forsvundne

Caroline Eriksson: De forsvundne

01.09.17
Anmeldelse af Caroline Eriksson: De forsvundne Anmeldt af bibliotekar Anna Kristensen

De forsvundne er en nervepirrende og uforudsigelig svensk spændingsroman, der lægger sig fornemt ind i slipstrømmen af thrillere inden for den populære ”domestic noir”-genre, som f.eks. Kvinden i toget og Kvinden, der forsvandt – disse to romaner er desuden filmatiseret. Det samme kunne sagtens ske for denne svenske repræsentant for genren.

En dejlig sommeraften begiver Greta, Alex og datteren Smilla ud på søen Maren i deres lille båd, for at sejle ud til den lille ø, som ligger ude i den sagnomspundne sø. Greta bliver i båden, mens Alex og Smilla går i land på øen.

Men Alex og Smilla kommer ikke tilbage, og Greta kan efterfølgende ikke finde dem på øen, selv om hun råber og leder overalt. Til gengæld finder hun forskellige skræmmende spor og befinder sig efterhånden i en tilstand af tiltagende forvirring og mørke. Greta sejler tilbage til sommerhuset, men også her skræmmer sporene og Gretas forvirring tager til.

Det står snart klart, at Alex’ og Gretas forhold er præget af destruktive mønstre, og Greta bærer også rundt på ar fra barndommen og en opvækst, som har sat sig dybe spor i hende.

Barndomsoplevelserne trænger sig mere og mere på, og efterhånden er det svært at skelne imellem, hvad der er løgn, virkelighed og fantasi.

Er der en sammenhæng mellem Alex’ og Smillas forsvinding og det, som skete den aften for mange år siden i Gretas barndom? Stemmer beretningerne om søen Marens onde kræfter? Og hvor er Alex og Smilla dog blevet af?

Romanen er Caroline Erikssons første på dansk, og den er solgt til udgivelse i over 20 lande.

Tags
Materialer
  • Bog

De forsvundne : spændingsroman

En idyllisk sensommeraften sejler en lille familie ud fra deres sommerhus til en lille ø, men far og datter vender ikke tilbage. Har søen mystiske kræfter, eller skal svaret findes i kvindens egen fortid og ægteskab?
Læs mere
  • Bog

De forsvundne : spændingsroman