Under Mælkevejens stjerner
Under Mælkevejens stjerner

Camilla Davidsson: Under Mælkevejens stjerner

23.04.19
Anbefalet af bibliotekar Jytta Eriksen

Under Mælkevejens stjerner er en velskrevet, letlæst og fængslende roman om personlig udvikling, om at finde sig selv – og ikke mindst om at elske sig selv, som man er.

Okay - en chick lit-roman med noget på hjerte – ikke ligefrem den genre, som jeg, der er inkarneret krimi-nørd, normalt bliver fanget af… Men ikke desto mindre, så kunne jeg nærmest ikke slippe Emmas historie, før jeg havde vendt den sidste side i romanen…

Historien starter lige på og hårdt: Hovedpersonen Emma flygter udbrændt fra sit karrierejob i Stockholm for at søge lykken i London – og lige netop London, for der bor Eric, en amerikaner, som Emma er forelsket i, og som hun vil bruge resten af sit liv sammen med. Forholdet har været lidenskabeligt på distancen, men det udvikler sig slet ikke som Emma havde forestillet sig, og hun aner nu ikke sine levende råd. 

Lidt tilfældigt hører Emma om en tusind år gammel pilgrimsrute i Spanien, og hun indser, at en lang gåtur er lige hvad hun behøver for at rydde op i sit liv. Med sine gamle træningssko og en rygsæk pakket med lidt af hvert, begiver hun sig ud på en 800 kilometer lang vandring mod Santiago de Compostela – midt i den spanske sommer.

De lange og udmattende dage til fods tvinger Emma til at konfrontere sig med sin fortid, og undervejs møder hun, og knytter venskab med, en række farverige personer fra alle verdenshjørner. Vandringen udvikler sig til en omvæltende rejse, som får hende til at sætte spørgsmål ved sine livsvalg og alt det hun tror på.

Det er spændende at følge Emmas vandring på Caminoen, og turen er så troværdigt beskrevet, at man ikke bliver overrasket over at erfare, at forfatteren selv har gået Caminoen for år tilbage.

Romanen er Camilla Davidssons debutroman, og er den første i en serie, hvoraf de næste tre i serien er udkommet på svensk.

Tags
Materialer
  • Bog

Under mælkevejens stjerner : roman

Da karrierekvinden Emma svigtes af sin store kærlighed Eric, vælger hun at opsige sit job og tage på pilgrimsvandring på Caminoen
Læs mere
  • Bog

Under mælkevejens stjerner : roman