Graphic novels

Graphic novels har rod i tegneserieuniverset, og de har derfor mange fællestræk med netop tegneserien. Man kan sige, at graphic novels er tegneseriens "storebror".

En graphic novel betyder, en tegnet roman. Navnet, graphic novel, blev opfundet i USA i 70'erne for at gøre tegneseriegenren mere seriøs, fordi det fjollede engelske navn for tegneserie; comics, der betyder sjov eller komisk, havde givet genren et dårligt ry. 

 Graphic novels er en slags blanding af en tegneserie og roman. Længden i en graphic novel ligner romanen, og adskiller sig fra den traditionelle tegneserie, der måske kun er et enkelt blad eller en enkelt stribe på 3-5 billeder.

Rent grafisk ligner mange graphic novels ved første øjekast en tegneserie, da de bruger mange af de samme træk, men en graphic novel er større og tykkere og den behøver heller ikke følge tegneseriens opbygning af rammer (de kasser, som tegningerne er inde i). Nogle graphic novels er illustreret med store flotte maleri-lignende tegninger med en omfattende tekst til.

Her kommer lidt inspiration til at komme i gang med at læse graphic novels: