Mit liv med YouTube

YouTube er et populært forum på internettet, hvor man frit kan dele sine videoklip. Man kan uploade videoer, se andres videoer, kommentere og like hinandens videoer.

Skaberne af YouTube hedder Steve Chen, Chad Hurley og Jawed Karim og da de en aften i februar 2005 for sjov optog videoklip med hinanden og ville dele videoklippene, løb de ind i problemer, fordi videoklippene var optaget med forskellige telefoner og kameraer og derfor med forskellige programmer. Det fik dem til at overveje muligheden af en internetside, hvor man nemt kunne udveksle videoklip.

Den første video på YouTube blev uploadet den 24. april 2005. Det er en kort video, kaldet "Me in the zoo", hvor en bruger viser nogle elefanter i en zoologisk have. Pr. oktober 2021 har videoen godt 188 millioner visninger.

YouTubes enorme popularitet har medvirket til, at der er skabt decideret YouTube-kendisser. En række danske unge har de seneste år skabt deres egne karrierer gennem You-Tube. Det gælder blandt andre 25-årige Eiqu Miller (Anders Møller), 20-årige Rasmus Brohave og 19-årige Johanne Kohlmetz.

Hvorfor er YouTube så populær?

  • YouTube rammer den nye generation på internettet ved, at brugerne aktivt medvirker til sidens indhold. 
  • YouTube er brugervenlig.
  • YouTube har en omfattende samling af videoklip af kendte mennesker og historiske situationer.

Her har vi fundet nogle bøger om YouTube, bøger af kendte YouTubere, bøger om børn der bliver YouTubere, om YouTubere og virkelighedens YouTubere.